Sanjamo dvorište Jedinstva u kojem dižemo Cirkobalkanin crveni šator

Sanjamo dvorište Jedinstva u kojem dižemo Cirkobalkanin crveni šator

Razgovarali smo s ekipom iz Cirkorame, jednim od naših čestih korisnika o tome kako se snalaze u doba izolacije i što je novoga ova situacija donijela za njihov rad. U nastavku pročitajte kratki intervju.

Pogon: Kako ste (i da li ste) nastavili s vašim cirkuskim i edukativnim radom u doba korone?

Cirkorama: Korona nije u potpunosti zaustavila naše djelovanje, iako je naše djelovanje u normalnim uvjetima usmjereno "živoj" publici. Nastavili smo s programom koji je radijskog formata - Kulturan radio, Kino cirkus-program u kojem smo partneri s ROOM 100 i nekolicinom organizacija iz Hrvatske zajedničkim smo snagama za sada prebacili na Facebook, a Cirkuski inkubator - edukativni program za djecu održavamo preko Zoom-a. Naše javno umjetničko djelovanje, kao i grupni treninzi i probe za predstave, stopirani su do daljnjeg. Naravno da svatko od nas radi na sebi, međutim fizička interakcija i kolektivni razvoj umjetničkih ideja, oboje od vitalne važnosti za cirkus, izostali su.

Pogon: Da li vam je ovaj period fizičkog distanciranja donio nekih pozitivnih znanja / praksi / uvida?

Cirkorama: Period fizičkog distanciranja pružio nam je mogućnost da iskoristimo vrijeme za nadoknađivanje zaostataka, preslagivanje multimedijalne dokumentacije, analizu i strukturiranje dosadašnjeg rada, stvaranje velikih planova za neizvjesnu budućnost :-). Pružio nam je i lijepu priliku sudjelovanja u snimanju zajedničkog videa "It takes 46 for tango" s 46 cirkuskih umjetnika iz Hrvatske. U normalnim uvjetima svi smo pretrpani raznim projektima i sada se pružila prilika da napravimo nešto svi zajedno - na inicijativu Nikoline Majdak iz Cirk'Pozora, a po uzoru na kolege iz Francuske. Također, ovaj period nas je "natjerao" da počnemo razmišljati "izvan formata" pa smo za sad krenuli sa snimanjem kratkih komentiranih videa u maniri sportskih natjecanja komičnog karaktera (Arabesque u tri čina) i prikupljanjem dječjih umjetničkih radova za vrijeme karantene koji će biti objavljeni u online zbirci "Djetinjstvo na čekanju". Tu je još niz ideja koje čekaju svoj trenutak.

Pogon: Da li vam nedostaje Jedinstvo :-)?

Cirkorama: Sanjamo dvorište Jedinstva u kojem dižemo Cirkobalkanin crveni šator i svi zajedno u njemu radimo programe, vježbamo, stvaramo, družimo se. Posljednje izvedbeno sjećanje vezano je uz našu predstavu Horror House: Salto Mortale i Veliku dvoranu, iz koje smo izašli "nabrijani" na daljnje igranje i onda je sve stalo... To dovoljno govori samo za sebe!

Povezani sadržaj