Cirkorama: "Oblik Ničeg", prezentacija rada u nastajanju

Cirkorama: "Oblik Ničeg", prezentacija rada u nastajanju

Razvojni put samouke izvedbene umjetnice, koja bez mentora ne zna odabrati smjer, s obzirom na to da je okružena izazovom da sve proba, nesvjesna potencijalnih ograničenja.

Takva umjetnica u stalnoj je potrazi za sebi svojstvenim oblicima izričaja, miješajući razne tehnike, medije, pretjerujući, sve dok jednog dana ne shvati da od svega što je probala nije dosegnula vrhunac...a život i snaga ju polako napuštaju.

"Oblik Ničeg" radni je naslov cirkuskog umjetničkog projekta koji na neki način priča o suvremenom životu, simbolizirajući višak ponude, prisilnu potražnju i oblikovanje svijeta na bezobličnim postulatima konzumerizma. Autorica kroz cirkuske tehnike (zračne akrobacije na tkanini, trapezu, prstenu, užetu, žongliranje, kontorcionizam, klaun) želi naći izvedbeni put da prikaže sumnju u vlastite odabire u svijetu u kojem se previše toga nudi i u kojem čovjeku treba veliki dio života da shvati da "MANJE JE VIŠE"

Na prvoj rezidenciji u sklopu Pogonatora autorica će istraživati pokret u zraku i na tlu uz pomoć mentorice za pokret Marine Cherry te u drugom dijelu rezidencije razvijati odnos svjetlosnih efekata/mogućnosti glazbe i tjelesnih manifestacija emocija.