Creative Lenses: Inovacije biznis modela

Creative Lenses: Inovacije biznis modela

Cilj ove radionice je približiti sudionicima ključne koncepte, probleme i praktične primjene biznis modela kao i inovacije na tom polju. Radionica je namijenjena organizacijama i prostorima koji se bave izvedbenim umjetnostima.

Creative Lenses je četverogodišnji projekt (2015-2019) koji želi osnažiti umjetničke i kulturne organizacije u području (samo)održivosti, kroz unaprjeđenje njihovih biznis modela i razvoja dugoročnih strategija i kapaciteta za inovacije.

Svrha radionice

Oslanjajući se na saznanja prikupljena kroz projekt Creative Lenses, cilj ove radionice je približiti sudionicima ključne koncepte, probleme i praktične primjene biznis modela kao i inovacije na tom polju. Radionica je namijenjena organizacijama i prostorima koji se bave izvedbenim umjetnostima.

Što se može naučiti

  • Koncept biznis modela i s time povezane inovacije, njihov značaj i primjena u umjetničkom i kulturnom polju
  • Kako su druge organizacije uvele promjene u svoje organizacijske modele i aktivnosti
  • Kako definirati što znači održivost za pojedinu organizaciju
  • Zašto neki ljudi uspiju, a drugi ne
  • Holistički pristup razvoju, kako napraviti promjenu koja će biti održiva
  • Kako započeti proces razvoja efikasne promjene

Kome je radionica namijenjena

Radionica je namijenjena primarno umjetnicima i kulturnim radnicima koji trenutno rade u organizacijama ili prostorima koji se bave izvedbenim umjetnostima. Od sudionika se očekuje da imaju minimalno 3 godine iskustva.

Na žalost, radionica nije namijenjena studentima, kao ni umjetnicima i kulturnim radnicima koji djeluju isključivo u polju vizualnih umjetnosti.

Benchmarking System Data

Od sudionika će se tražiti da prije radionice unesu informacije o svojim organizacijama u Benchmarking System projekta Creative Lenses — www.artsmetric.com (trenutno još uvijek u razvoju).

Facilitator

Paul Bogen ima tridesetpetogodišnje iskustvo rada u kulturnom polju kao producent, voditelj projekata, konzultant, osoba koja namiče sredstva i trener. U svojoj karijeri razvija i realizira vlastite projekte, ali radi i za brojne javne i privatne klijente širom Europe. Radi kao ravnatelj Kulturne agencije Olivearte.

Paul trenutno vodi projekt Creative Lenses vrijedan 4 milijuna eura, implementira projekt Escalator koji je namijenjen izgradnji kapaciteta i razvoju profesionalnih vještina nezavisnog kulturnog sektora u Slovačkoj, provodi edukacijske programe iz područja razvoja publike za Rijeku 2020 i Kaunas 2022 Europske prijestolnice kulture, razvija dugoročnu strategiju za Kulturfabrik, kulturni centar u Luksemburgu, vodi financije za dječje kazalište te radi kao savjetnik za još jedan projekt sufinanciran sredstvima programa Kreativna Europa Europske unije.

Ostale informacije

Program radionice je dostupan ovdje.

Za sudjelovanje na radionici je potrebna prijava. Prijaviti se možete ovdje.

Broj sudionika je ograničen na 15 do 20 sudionika.

Radionica se sastoji od teorijskih dijelova, prezentacija, praktičnih studija slučajeva, videa, praktičnih vježbi u grupama, osobnih refleksija, ideja.