D.B. Indoš - Nove tajne šahtofona

D.B. Indoš - Nove tajne šahtofona

Pozivamo vas na radionicu "D.B. Indoš - Nove tajne šahtofona" u Pogonu! Radionica je namijenjena djeci od 8 do 12 godina, a za radionicu ja potrebna prijava.

Prijave primamo na mail radionice@upogoni.org do nedjelje, 20.5.2018. U prijavi navedite ime i prezime, te kontakt sudionika. Kontakt osoba za prijave: Matea Munitić Mihovilović, mob: 091 46 82 464.

Radionica se održava 26. - 27.5. (subota i nedjelja) od 10 do 13 sati.

Radionicu vode Damir Bartol Indoš i Tanja Vrvilo.

Instrumenti koje D.B. Indoš koristi u svom radu načinjeni su od mnoštva dijelova, čiji je prepoznatljiv lajtmotiv opruga koja predstavlja zaigrani element ovih glazbenih instalacija. Radionice se izvode na različitim modelima Šahtofona – zvučnih kutija koje su ispunjene mrežom od četiri opruge, uz instrukcije za njihovu primjenu u obliku grafičke partiture, posebno razvijene za ovaj rad. Partitura daje upute za instrumentalno, vokalno i gestualno izvođenje.

Svaki sudionik će dobiti svoj mali šahtofon, na kojem će vježbati izvedbu. Sama izvedba će se snimati uz pomoć malih nadzornih kamera smještenih ispod opruga unutar svakog šahtofona, a polaznici će snimke svojih izvedbi dobiti na DVD-u odmah nakon prezentacije.

Prezentacija nastalih izvedbi će se održati 16. lipnja 2018. kada će polaznici imati priliku predstaviti svoj rad svojim obiteljima i prijateljima.

Damir Bartol Indoš je performer i kazališni umjetnik, stvara eksperimentalne muzičke instrumente Šahtofone i grafičke partiture. Bio je član neoavangardne kazališne grupe Kugla Glumište, a od 1990-ih djeluje pod imenom DB Indoš - Kuća ekstremnog muzičkog kazališta, a od 2005. godine u autorskoj suradnji s glumicom Tanjom Vrvilo realizira eksperimentalne kazališne radove i performanse, kao i solo izvedbe.