de.finity

de.finity

Pitanja koja pokreću predstavu su kreiramo li sami svoju slobodu te možemo li i kako dekonstruirati njezina ograničenja.

Odgovori se pokušavaju pronaći istraživanjem pokreta uvjetovanog osjetilima i percepcijom te kreiranjem prostora i vremena koji stvaraju vlastitu logiku i narativ. Pokret se na prvi pogled definira kroz dinamiku, volumen i energiju, ukoliko se usredotočimo samo na jedno objašnjenje, shvaćanje i jedan pokušaj. Drugi pokušaj, drugačiji prostor, vremenski odmak, drugačiji kontekst, cjelokupni dojam, drugačija percepcija mijenja objašnjenje i doživljaj.

Istraživanjem koncepta i motiva, djelomično određenima karakteristikama književnog predloška, dolazi se do specifične strukture koja podržava naslovom istaknutu ideju. Interpretacija naslova, ali i predstave podložna je različitom shvaćanju, ovisno o polazišnoj točki promatrača. Shvaćanje određenog dijela utjecat će na shvaćanje cjeline ukoliko se ograničimo na jedno objašnjenje. Ako se percepcija promijeni, dekonstruiraju se ustaljeni odgovori i omogućava drugačije shvaćanje.

Ideja i koncept: Dora Kokolj i Eni Vesović
Koreografija: Eni Vesović
Izvedba: Dora Kokolj, Tajda Podobnik, Eni Vesović
Glazba: Bojan Gagić, Iztok Drabik Jug
Kostimografija: Alena Orlović
Svjetlo: Janko Oven
Grafički dizajn: Kristina Mirošević
Fotografije: Ivica Ivčević, Eni Vesović
PR: Tena Škiljević
Književni predložak: Lois McMaster Bujold – Granice vječnosti
Producentice: Katja Somrak i de.not (Dora Kokolj i Eni Vesović)
Koprodukcija: PTL-Plesni Teater Ljubljana, ekscena i POGON – Zagrebački centar za nezavisnu kulturu i mlade

Mladi umjetnički kolektiv de.not nastao je kao rezultat želje za stvaranjem u području suvremenog plesa i kazališta. Kolektiv je osnovan na inicijativu dviju plesnih umjetnica, Dore Kokolj i Eni Vesović.

Nakon završene akademije Skopje Dance Academy te studija povijesti umjetnosti i pedagogije na Filozofskom fakultetu u Zagrebu, Dora Kokolj nastavlja se profesionalno baviti izvedbenim umjetnostima. Autorski rad započinje projektom Burza grešaka, a nastavlja ga kroz rad u de.notu.

Eni Vesović završila je studij psihologije u Zagrebu i Akademiju za suvremeni ples u Ljubljani. Prve koreografske projekte radi za Studio za suvremeni ples (non.sense) i njihov Podmladak (INTER(ME)D). Profesionalno se bavi izvedbenim umjetnostima, a autorski i koreografski rad nastavlja kroz de.not.