DKC-HR: Mreža društveno-kulturnih centara

DKC-HR: Mreža društveno-kulturnih centara

Savez udruga Klubtura poziva vas na konferenciju povodom završetka projekta "DKC-HR: Mreža društveno-kulturnih centara" koji se provodi u sklopu poziva "Kultura u centru - potpora razvoju javno-civilnog partnerstva u kulturi".

Pored predstavljanja rezultata projekta, u sklopu konferencije će se održati paneli o praksama sudioničkog upravljanja i civilno-javnog partnerstva u društveno-kulturnim centrima u Hrvatskoj i regiji.

Kroz aktivnosti projekta DKC-HR: Mreža društveno-kulturnih centara nastavljen je dugogodišnji rad na prijenosu praksi i teoretskih znanja o civilno-javnom partnerstvu i sudioničkim modelima upravljanja društveno-kulturnim centarima. Nacionalna Mreža društveno-kulturnih centara osnovana je u svibnju 2020. godine čime je postavljen okvir za zajedničko zagovaračko i programsko djelovanje. O perspektivama za rad Mreže i razvoju novih institucionalnih rješenja govorit će Teodor Celakoski (Savez udruga Klubtura), dok će iskustva u recentnom radu Društvenog centra Rojc izložiti Dušica Radojčić (Savez udruga Rojca). Razvojem okvira za umrežavanje i suradnju društveno-kulturnih centara bavit će se izlaganje Davora Miškovića (Savez udruga Molekula). Drugi panel “Društveno-kulturni centri u regionalnom kontekstu” orijentiran je na predstavljanje rada društveno-kulturnih centara u regiji kroz prezentacije i diskusije u kojima će sudjelovati Ares Shporta (Fondacioni Lumbardhi, Prizren), Milica Pekić (Kulturni centar Magacin, Beograd) i Iskra Gešoska (KSP Centar - Jadro, Skopje).

Konferencija će se održati u Pogonu uz mogućnost sudjelovanja putem online platforme Zoom. Za sudionike u Pogonu je obavezno nošenje zaštitine maske. Uvjeti za sudjelovanje u programu konferencije u Pogonu bit će prilagođeni epidemiološkim mjerama, uz obavezu poštivanja fizičke udaljenosti i nošenja maski koje će biti osigurane za sve sudionike.

Prijave za sudjelovanje su obavezne i podnose se putem formulara.

Program

  • 15:00-15:15 Okupljanje sudionika
  • 15:15-15:30 DKC-HR uvod i rezultati projekta
  • 15:30-17:00 Panel 1: Perspektive umrežavanja i suradnje DKC-a u Hrvatskoj
  • 17:00-17:30 Pauza
  • 17:30-19:00 Panel 2: Društveno-kulturni centri u regionalnom kontekstu
  • 19:00 Završetak konferencije

Panele će moderirati Miljenka Buljević i Mirela Travar. 

Projekt "DKC-HR: Mreža društveno-kulturnih centara" koji provodi Savez udruga Klubtura u partnerstvu s Pogonom - Zagrebačkim centrom za nezavisnu kulturu i mlade, Platformom za Društveni centar Čakovec, Savezom udruga KAoperativa, Platformom Doma mladih, Art radionicom Lazareti, Savezom udruga Molekula i Savezom udruga Rojca.

Sufinancirala ga je Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.