Feminem Movement

Feminem Movement

Plesna predstava Feminem Movement je koncipirana na senzualnom plesu na stolicama tj Chair dance.

Plesni projekt Feminem Movement slavi snagu ženskog kruga podrške. U tom krugu ženske snage daleko je lakše biti slobodna i živjeti hrabro, neovisno o etiketama koje društvo može dati. Ženska podrška je toliko snažna da ima moć iscjeljivanja, ne samo žena u „krugu“ već se njena snaga nezaustavljivo širi. U ovoj plesnoj predstavi igramo se svim bojama vlastite seksualnosti , zadovoljstva, duhovitosti, ali i ranjivosti. Sve što čini život strastvenim.

Kad žena stane uz svoje srce, ostane s onim što god osjeća bez potrebe da korigira samu sebe... upravo je ušla u sveti trenutak. Trenutak samoprihvaćanja u kojem leže svi njeni potencijali.

U projektu ne sudjeluju profesionalne plesačice, već žene koje su odabrale pokret kao medij izražavanja. Zašto onda nastup na pozornici kada su amaterke? Zato jer su sposobne dati vam komadić svoje duše. To je projekt u kojem prosječne žene izlaze iz prosjeka.

Autorica projekta i koreografkinja: Petra Seitz Mavar, voditeljica plesnih tehnika, osnivačica Alldance studia koja osim Chair dancea vodi i radionice Plesnog buđenja te vodi plesne radionice i za žene oboljele od raka Udruge Sve za Nju koje također sudjeluju u predstavi.

Petra Seitz Mavar djeluje kao dio Udruge Centar pažnje.