Horror House Project: Salto Mortale

Horror House Project: Salto Mortale

"Salto Mortale" prvi je dio trilogije nazvane "Horror House Project", koja kroz tri cjeline progovara o cirkuskom umjetniku. Kroz hiperrealistički prikaz problematike s kojom se cirkuski umjetnici gotovo svakodnevno susreću, publika se dovodi u situacije komedije, parodije i nadrealne poetike.

Nitko tko zaista ne voli cirkus ne može raditi u cirkusu. Umjetnost cirkusa je borba čovjeka i gravitacije, sna i jave, nemogućeg i mogućeg. Uz svu ljubav i posvećenost ovoj umjetnosti puno je mogućnosti da užitak preraste u stravu. Ta ne tako česta, ali poput sjene prisutna pojava dio je svakog treninga, probe i izvedbe, kao rubnost koja potiče adrenalinsko uzbuđenje. Horror House Project pokušava publici dočarati niz situacija iz kojih se, kroz kolažne tekstualne formate, audio i video efekte i vertikalne koreografije prikazuju upravo rubne situacije rada cirkuskih umjetnika.

Predstava je postavljena za pet gledatelja/ica koji zajedno s izvođačima prolaze sve korake ove predstave. Poželjno je da se petorka poznaje/da su prijatelji, zbog propisanih mjera vezanih uz COVID-19.

Molimo vas da vaša mjesta rezervirate do 20.10. u 12:00 putem e-maila cirkorama@gmail.com, pošto je broj gledatelja/ica ograničen.

Publika koja se okupi nenajavljeno ili zakasni s prijavom, dobiti će ulogu nijemih promatrača predstave.

Predstava je namijenjena osobama iznad 12 godina.

Autori: Nikola Mijatović i Jadranka Žinić Mijatović

Izvode: Petra Bokić, Jadranka Žinić Mijatović, Nikola Mijatović Bangavi
Svjetlo / Zvuk: Jasmin Dasović
Majstor za mobilne kućice: Damien Daille ViVi
Dekorativna scenografija: Jelena Đanko
Ilustracija / Animacija / Oslikavanje objekta: Marin Remić
Majstor varioc: Maxime Weinmann
Video kolaž: Josip Visković
Glazbeni kolaž: Igor Ivanković
Grafički dizajn: Ruta

Produkcija: Cirkorama 2020.

"Horror House Project" su podržali: Zaklada Kultura nova, Ministarstvo kulture Republike Hrvatske, Ured za kulturu Grada Zagreba, Pogon – Zagrebački centar za nezavisnu kulturu i mlade kroz program Pogonator – inkubator suvremenog plesa i kazališta 2020.