How To Do Things With Context

How To Do Things With Context

Konferencija How To Do Things With Context ima za cilj predstaviti ishode dvogodišnjeg istraživanja u sklopu međunarodnog  Erasmus + projekta "Curating  in Context" te otvoriti raspravu o problemskim okvirima oko kojih se projekt razvijao.

Projekt ima za ishod prijedlog novog studijskog programa  "Izvedba u kontekstu" na Akademiji dramske umjetnosti Sveučilišta u Zagrebu koji bi se provodio u suradnji s organizacijama civilnog društva te silaba kolegija "Curating in Context" koji bi se održavao u suradnji partnerskih institucija i organizacija.

Izlaganja gostiju simpozija pružit će uvid u nove umjetničke i kustoske metode za preispitivanje praksi izvedbenih umjetnosti u odnosu na različite medijske, društveno-političke i ekonomske kontekste. Na simpoziju će sudjelovati te izlagati istaknuti teoretičari izvedbe, dramaturzi, znanstvenici i umjetnici: Silke Bake, Sillvia Bottiroli, Bojana Cvejić, Slavčo Dimitrov, Ivana Ivković, Janez Janša, Iva Kovač, Bojana Kunst, Florian Malzacher, Aldo Milohnić, Gisella Muller, Giullia Palladini, Goran Sergej Pristaš, Paz Ponce, Kristine Slettevold, Martin Sonderkamp, Biljana Tanurovska, Ana Vujanović i Jasna Jasna Žmak.

Povezani sadržaj