Jedinstvena vrtna zabava: Zdenka Kovačiček i Greenhouse Blues Band

Jedinstvena vrtna zabava: Zdenka Kovačiček i Greenhouse Blues Band

Ovogodišnja Jedinstvena vrtna zabava donosi jedinstvenu glazbenu zvijezdu, našu ženu za sva vremena - Zdenku Kovačiček i Greenhouse Blues Band!

Zdenka započinje profesionalnu glazbenu karijeru već s 13 godina kao dio tinejdžerske senzacije Duo Hany. Nakon toga nastavlja solo pjevačku karijeru uspješno pokoravajući jazz i rock stil, surađujući s glazbenicima poput Miljenka Prohaske, Boška Petrovića, Vanje Liska te bendovima Nirvana, Bijelo Dugme i mnogim drugima. 1990tih zaokreće karijeru upuštanjem u pop vode i hitom "Žena za sva vremena" dobiva svoj neformalni nadimak. Paralelno s muzičkom karijerom bavi se i kazalištem nastupajući, između ostalih, u mjuziklima "Janice" i "Ella i Marylin".

Zdenka trenutno priprema novi album s posebnim iznenađenjem - nastavkom velikog hita "Frka"!

Greenhouse Blues Band je osmeročlani vokalno-instrumentalni sastav koji već više od 10 godina djeluje širom Hrvatske i Slovenije. U tom razdoblju svirali su na većini blues i jazz festivala na području Hrvatske uz nebrojene samostalne nastupe na klupskoj sceni. Unatrag nekoliko godina rade i na autorskim skladbama koje odlično prihvaćaju publike svih generacija i sa svih područja. Sastav čine Lovro Šicel-gitara i vokal, Jurica Hotko-klavijature, harp i vokal, Igor Flajhar-bas gitara i vokal, Kristian Orešić-bubnjevi, Zvonimir Bajević-truba, Antonio Geček-truba, Marin Ferketin-trombon i Oliver Ereš-saksofon.

Jedinstvena vrtna zabava ove će se godine održati u dvorištu Pogona Jedinstvo pod festivalskim šatorom Cirkobalkane!

Prije samog koncerta na vrtnom druženju pripremili smo radionicu žongliranja s Cirkoramom, radionicu proljetnih origami modela s Makotom, radionicu "Theremin Postcard" s Radionom, te uzbudljivi pop-kulturni Kulturpunktov kviz. Također u sklopu zabave moći ćete posjetiti prodajnu izložbu učenika Škole primijenjene umjetnosti i dizajna.

Nakon Zdenke, ostanite s nama u i oko šatora i prepustite se soulu, funku, discu i srodnim zvukovima koje za vas bira Tomislav Domes.​

Ulaz: slobodan

Jedinstvena vrtna zabava dio je projekta "Svi za Pogon - Pogon za sve!" sufinanciranog sredstvima Europske unije iz Europskog socijalnog fonda.

Raspored

  • 18:00-18:30 radionica žongliranja s Cirkoramom
  • 18:00-19:30 Kulturpunktova kviz-orama
  • 18:30-19:30 Radionica Postcard Theremin
  • 18:30-19:30 Radionica origami proljetnih modela
  • 18:00-22:00 Prodajna izložba učenika Škole primijenjene umjetnosti i dizajna
  • 20:00-22:00 Koncert: Zdenka Kovačiček i Greenhouse Blues Band
  • 22:00-00:00 Soul, funk & disco by Tomislav Domes