Klara Barišić i Maša Borović: Plodovi zemlje

Klara Barišić i Maša Borović: Plodovi zemlje

SubScena vas poziva na prezentaciju rada u nastajanju dvije mlade suvremene cirkuske umjetnice. Radni naslov "Plodovi zemlje" je suvremeno cirkuski projekt unutar kojeg autorice Klara Barišić i Maša Borović istražuju što je to svojstveno različitim oblicima rada pri tom se fokusirajući na analogiju između tradicionalnog agrikulturnog rada i umjetničkog rada u polju cirkuske umjetnosti.

S obzirom na različite vanjske čimbenike koji utječu na promjene oblika rada kroz vrijeme propituje se proces valorizacije (umjetničkog) rada i unutarnji doživljaj valorizacije vlastitog rada. Kroz bazična pitanja u polju cirkusa koja se bave težinom, (ne)ravnotežom, gravitacijom i manipulacijom objekata umjetnice postavljaju i pitanje što proizvodi rad, postoji li veza između igre i rada u cirkuskoj umjetnosti i ima li radosti u radu?

Prezentacija rada u nastajanju zamišljena je kao izvedbeno diskurzivni format u svrhu prikupljanja materijala i inspiracije za daljni razvoj projekta.

SubScena za kazalište, izvedbene umjetnosti i ostale hibride - neprofitni je projekt kojeg u partnerstvu provode Autonomni kulturni centar Attack i Cirkorama, a s ciljem afirmiranja i povezivanja avangardnih i eksperimentalnih izvedbenih umjetnika/ca iz Hrvatske, regije i svijeta, neovisno o žanru, stilu i razdoblju kojem pripadaju.

Program Subscena financijski su omogućili Grad Zagreb – Gradski ured za kulturu, međugradsku i međunarodnu suradnju i civilno društvo, Ministarstvo kulture i medija Republike Hrvatske, Zaklada Kultura nova i Nacionalna Zaklada za razvoj civilnoga društva