### i Tús Nua: Uzvodno je uzaludno

### i Tús Nua: Uzvodno je uzaludno

Nakon kratkog zatišja u kojem se slijegala prašina od mukotrpno snimanog Svjetla, sisački noise trio ### uz shoegaze zvuk gošći iz benda Tús Nua promovira novi EP Uzvodno.

Nakon kratkog zatišja u kojem se slijegala prašina od mukotrpno snimanog "Svjetla", sisački noise trio ### uz shoegaze zvuk gošći iz benda Tús Nua promovira nedavno izdani EP "Uzvodno".

Nastojeći negirati jednosmjeran odnos između izvođača i publike, ### su klasični klupski prostor zamijenili podom velike dvorane Jedinstva. Mizanscenu događanja činit će ambijentalna prostorna svjetlosna i zvučna instalacije unutar koje se smještaju publika i izvođači. 

U nastanku instalacije sudjeluju novomedijski umjetnici Sara Salamon,Hrvoje Spudic, Tin Dožić i scenografkinja Aleksandra Ana Buković, dok su za vizualni identitet zaduženi Andro Giunio i This Town Needs Posters. Produkciju osiguravaju Pogon - Zagrebački centar za nezavisnu kulturu i mlade, Klubvizija SC i ###. 

Zbog koncepta instalacije broj posjetitelja je ograničen na 150, a prijave su moguće preko mail adrese ddd.band.sk@gmail.com sa subjectom “mjesto za uzvodno”. Minimalna donacija na ulazu je 30 kuna i namijenjena je pokrivanju tehničkih i produkcijskih troškova.

Uzvodno je dostupan za besplatno skidanje na linku. 

________________________________________________________________


### (dR:dR:dR) je indie/noise bend iz Siska poznat po nekonvencionalnim mjestima snimanja izdanja (sele studio u Željezaru Sisak i bioskop Zvezdu u Beogradu), neobičnim lokacijama za koncerte (WC Medike), nagrađivanim bizarnim spotovima u vlastitoj produkciji (300 naopakih križeva) i albumima koje sami tiskaju u vlastitom izdanju. Ovaj sisački trojac često je medijima okarakteriziran kao jedan od najoriginalnijih bendova domaćeg DIY undergrounda, a do sada su surađivali s članovima regionalno poznatih bendova VVhile, Mnjenje, Ti, Hemendex i Punčke.

"Uzvodno" je peto samostalno izdanje ### koje karakterizira donosi sasvim ogoljen, bazičan i sirov pristup glazbi. Sniman je uživo tijekom tri dana krajem 2017. godine, a postavi se na basu pridružila Anja Tkalec, česta gošća benda, inače basistkinja Punčki. EP je snimio, miksao i masterirao Saša Rajković koji nastupa pod imenom Zarkoff, dok dizajn i pakiranje nadolazećeg fizičkog izdanja potpisuju Andro Giunio i This Town Needs Posters.

audio
video

"Kako god uzmemo, ### su na pravom putu, na putu kao jednog od najboljih i najoriginalnijih bendova našeg undergrounda."

http://www.muzika.hr/albumi/potvrda-jednog-od-najoriginalnijih-bendova-naseg-undergrounda/

"Prije svega, na "teškim" riječima treba biti škrt i oprezan, jer ako ih prečesto koristiš onda se ofucaju, postanu štrace s dna kace, bezvrijedna hrpa floskula. Ipak, ideja, realizacija, prezentacija, muzička kulisa i zapravo sve što donosi "Tristo naopakih križeva" je nešto nenadjebivo i usudio bih se reći ne baš često viđeno kada je o domaćoj (čitaj: regionalnoj) sceni riječ."

http://soundguardian.com/mc/1/1598-/2518-olovo

"fenomenalna svirka koja će se pamtiti, a nagovor publike da bend odsvira i drugi set za one koji se nisu uspjeli stisnuti u zahod prvom prilikom već dovoljno govori."

http://lakenote.tumblr.com/post/142901853192/attackov-wc-qui-kset-1342016

"Tarabe, povisilice ili kako god ih poželjeli zvati (jer se ni oni sami još nisu usuglasili), ### su svojevrsni fenomen domaćeg podzemlja.”

http://lakenote.tumblr.com/post/158153600002/mnjenje-vvhile-močvara-432017

________________________________________________________________


Tús Nua je osnovana 2014., ali trenutna postava datira iz 2016. Prvo izdanje im je EP imena “Existence” koji je izdan u travnju 2014. Prvi album Tus Nue “Horizons” izdan je u rujnu 2017., a dostupan je preko njihve bandcamp stranice. Prvi singl s albuma “Matches” izdan je 2016, dok je drugi “Geysir” izdan u srpnju 2017. “Horizons” je inspiriran znanim i neznanim detaljima iz svakodnevnog života pretočenim u atmosferičnu glazbu kratkih tekstova, dvojakih značenja, koji vode slušaoca na putovanje koje se može iskusiti na nebrojeno mnogo načina. Album je uvršten u mnoge top liste poput onih muzika.hr, mixeta.net, ziher.hr, terapija.net, Radio Študent, Beehype etc.

Uz standardnu postavu benda (Jordi Ilić, Jelena Božić, Matea Milevoj), na nekoliko pjesama su gostovale članice benda Žen, Sara Ercegović (bubnjevi na "Geysir", "Obvious" i "Repeat") i Eva Badanjak (synth na "There's a thin line between everything"), zatim Ivana Picek (Pi) kao back vokal na "There's a thin line between everything", Lucija Potočnik (Irena Žilić, ex Mika Male) koja je odsvirala bas na "Matches", te Goran Grey (###) koji je gostovao na bubnjevima za "Fight", a na nekolicini pjesama u aranžmanu je sudjelovala Emerge Dora (ex Bleeding on Wednesday, Vice Atlantic). 

Tús Nua su Jordi Ilić (guitar/vocals/synths), Jelena Božić (guitar/vocals/synths) i Matea Milevoj (bass/synths/back vocals).