Laboratorij cirkuske umjetnosti: intenzivne cirkuske radionice za mlade

Laboratorij cirkuske umjetnosti: intenzivne cirkuske radionice za mlade

U 2023. Cirkorama kreće s intenzivnom radionicom za mlade (15-29 godina) koji se žele upoznati s izazovnim, ali istovremeno i zabavnim cirkuskim tehnikama.

Kroz 12 dana radionice, polaznici i polaznice proći će kroz osnove zračnih akrobacija, žongliranja i manipulacije objektom, ekvilibrizma i akrobatike na tlu, te se odlučiti za jednu ili više tehnika na polju kojih se žele dalje razvijati. Osim praktičnog dijela, polaznici_ce će kroz video i usmena predavanja dobiti i teorijski uvid u razne cirkuske tehnike i razvoj suvremenog cirkusa uopće.

Ovisno o dinamici grupe cilj je prezentirati naučeno kroz javnu produkciju 26. svibnja.

Radionica je besplatna i nije potrebno ikakvo predznanje, a za prijavu je potrebno napisati kratko
motivacijsko pismo koje će sadržavati puno ime i prezime, datum rođenja, te naravno - kratki opis
dosadašnjeg iskustva (ako ga imate) i razloga koji vas potiču na sudjelovanje.

Prijave se primaju putem e maila: cirkorama@gmail.com do 10.svibnja 2023., a prilikom prijave u naslov e-maila potrebno je napisati "Prijava za LCU 2023".

Broj sudionika_ca je ograničen na 12.

Laboratorij cirkuske umjetnosti kao projekt započeo je krajem 2009. godine u želji da se ostvari kontinuirana edukacija pojedinaca/ki zainteresiranih za cirkuske tehnike i suvremeni cirkus općenito. Kroz godine se razvijao tako da su uspostavljene dvije smjernice kretanja edukativnih procesa na polju cirkuske umjetnosti i to: edukacija za početnike i edukacija za profesionalne cirkuske umjetnike_ce koji_e žele unaprijediti svoja postojeća znanja.

Laboratorij cirkuske umjetnosti u 2023. odvija se u sklopu Programa Cirkorame sufinanciranog sredstvima Ministarstva kulture i medija RH i Gradskog ureda za kulturu, međugradsku i međunarodnu suradnju i civilno društvo.

Program se odvija u suradnji sa Zagrebačkim centrom za nezavisnu kulturu i mlade Pogon.

Dodatne informacije potražite na društvenim mrežama Cirkorame: https://www.facebook.com/cirkorama & https://www.instagram.com/cirkorama.

Povezani sadržaj