Laboratorij cirkuske umjetnosti s Alice Rende (FR): Fleksibilnost u istraživanju pokreta

Laboratorij cirkuske umjetnosti s Alice Rende (FR): Fleksibilnost u istraživanju pokreta

Koncept ove radionice zasniva se, kako sam naslov govori, na razvijanju fleksibilnosti u istraživanju pokreta. Radionica se sastoji od niza vježbi kontorzija prilagođenih svim razinama polaznika_ca, u kombinaciji s istraživanjem pokreta.

Alice Rende nakon završenog studija na Brazilskoj nacionalnoj cirkuskoj školi i magistriranja izvedbenih umjetnosti na Federalnom sveučilištu u Rio de Janeiru, sudjelovala je u stvaranju predstave Silenzio u režiji Roberta Magra. Godine 2019. predstavila se performansom "Passages" na Grec festivalu u Barceloni. Zatim je nastavila s profesionalnim školovanjem na Ecole Supérieure des Arts du Cirque de Toulouse Occitanie, Esacto'Lido. Trenutno radi na doktoratu na temu vrtoglavice u cirkuskoj umjetnosti i radi na svojoj solo predstavi "Fora". Alice također podučava kontorcionistički pokret u institucijama za profesionalno usavršavanje kao što su FLIC Scuola di Circo (Torino / Italija), Nacionalna škola cirkusa u Châtelleraultu (Francuska) i Nacionalna škola cirkusa u Brazilu (Rio de Janeiro).

Alice je circusnext predselektirana za ediciju 2023. te u Zagrebu boravi upravo na rezidenciji u sklopu circusnext platforme, s projektom »Fora« čiju će te prezentaciju moći pogledati 18.3. u 19h u Velikoj dvorani Pogona Jedinstvo.

Više o circusnext platformi saznajte na https://www.circusnext.eu/.

Laboratorij cirkuske umjetnosti dio je Programa Cirkorame te se, kao i program circusnext platform provodi u suradnji Cirkorame sa Zagrebačkim centrom za nezavisnu kulturu i mlade -Pogonom, a sufinanciran je sredstvima Kreativne Europe program Europske unije, circusnext, Ministarstva kulture i medija Republike Hrvatske, Gradskog ureda za kulturu, međugradsku i međunarodnu suradnju i civilno društvo Grada Zagreba i Zaklade Kultura nova.