Malinada kolektiv: (Un)connected, work in progress prezentacija

Malinada kolektiv: (Un)connected, work in progress prezentacija

Malinada kolektiv su Morana Radočaj (Zagreb) i Hristina Šormaz (Beograd). Baveći se zračnim akrobacijama kreirale su zajedničku točku koju odlučuju razviti u predstavu.

Dosadašnji rad odvijao se kroz nekoliko rezidencija: prosinac 2017. (Nimes, Francuska), siječanj 2018. (Beograd), ožujak 2018. (Zagreb) i svibanj 2018. (Zagreb). Materijal na kojem rade utemeljen je u njihovom prijateljstvu i svakodnevnim situacijama kroz koje prolaze dok provode vrijeme zajedno. Malinada Kolektiv s projektom (Un)connected ulazi među četiri regionalno predselektirane grupe za CircuNext PLaTFoRM ediciju 2018-2019.

Umjetnice se trenutno nalaze na umjetničkoj rezidenciji u trajanju od deset dana, u Pogonu Jedinstvo, Zagreb. Tijekom ove rezidencije Morana i Hristina istražuju elemente akrobatike na vertikalnom užetu koje planiraju iskoristiti u predstavi i nastavljaju rad na razradi međusobnih odnosa kroz uporabu raznih objekata na sceni. Kroz istraživanje surađuju s Domagojem Šoićem i Jadrankom Žinić Mijatović iz Cirkorame - u ulozi "vanjskog oka".

Rezidencija i prezentacija djela u nastajanju Malinada Kolektiva odvija se u sklopu Programa Cirkorame, kroz suradnju Cirkorame sa Zagrebačkim centrom za nezavisnu kulturu i mlade - POGON. Program Cirkorame financijski je podržan od strane Ministarstva kulture RH, Zaklade Kultura nova i Gradskog ureda za kulturu Grada Zagreba

Povezani sadržaj