Marina Cherry: Only bones v1.6

Marina Cherry: Only bones v1.6

U periodu od 23. rujna do 10. listopada 2020. u Maloj dvorani Pogona Jedinstvo na umjetničkoj rezidenciji boravi cirkuska umjetnica Marina Cherry. U navedenom periodu raditi će na projektu »Only Bones v1.6«, održati radionicu kontorcionizma i akro-plesa, te na kraju rezidencije prezentirati materijal javnosti u formi rada u nastajanju.

Only Bones je projekt minimalističkog fizičkog teatra. Koristeći uniformirane i vrlo restriktivne parametre, odabrani umjetnici stvaraju svoje jedinstvene izvedbe koje prate sličnu estetiku. Smjernice su sljedeće: samo jedno svjetlo, bez narativa, bez scenografije, bez rekvizita, bez teksta, u limitiranom prostoru. Ove smjernice čine da su umjetnici prepušteni samo vlastitim mogućnostima da stvore svoj svijet unutar postavljenog koncepta.

Marina Cherry se bavi kontorcionizmom i akro-plesom. Diplomirala je sa ESAC-a (École Supérieure des Arts du Cirque) u Bruxellesu nakon što je započela svoju profesionalnu formaciju u kanadskoj cirkuskoj školi ENC (École Nationale de Cirque) u Montrealu. Dolazi iz Montane u Sjedinjenim Američkim Državama a trenutno živi i radi u Švedskoj, u Stockholmu. Osim na projektu Only bones, trenutno radi i na svom drugom solo projektu naziva Ningen koji će imati premijeru na Festivalu Courant D’Airs u Bruxellesu.

Važno!

Zbog epidemioloških mjera, molimo da nam putem ovog formulara javite dolazite li na program. Hvala!

Gostovanje se odvija u sklopu Laboratorija cirkuske umjetnosti i Programa Cirkorame, a u suradnji s Centrom za nezavisnu kulturu i mlade Pogon.

Program je sufinanciran sredstvima Ministarstva kulture RH, Zaklade Kultura nova i Gradskog ureda za kulturu Grada Zagreba.