Moderato

Moderato

Ekipa sastavljena od glumaca, plesača i pjevača, svi na neobičnom novom izričajnom teritoriju (glumci koji plešu, plesači koji govore) priča priču o poznatoj temi: ljubavi.

Premda je u kultnom romanu Margarite Duras autorica u svojoj strastvenoj poetici otvorila mnoga zanimljiva pitanja i premda bi se prema svakom od njih mogla napraviti zasebna predstava autorski tim se fokusira na motiv „pričanja priče u ljubavi“. Ako je svako upoznavanje predstavljanje osobnog sadržaja mogućem novom partneru, prilagođavanje tog sadržaja situacijama, razvoj tih novonastalilh likova u odnosu na razvoj ljubavnih zapleta autorski tim se pita: je li jedina smrt ljubavi, bilo odmah pri upoznavanju bilo duboko u odnosu – činjenica da priče dosade? Je li dosada, a ne preljub, izdaja, laž – jedina prava giljotina odnosu?

Za ispričati takvu priču trebao nam je novi jezik a taj novi jezik nalazi se na granici pokreta i glume i zato je ekipa sastavljena od glumaca, plesača i pjevača, svi na neobičnom novom izričajnom teritoriju (glumci koji plešu, plesači koji govore) a u poznatoj temi: ljubavi.

Budući da se radi o istraživačkom projektu, budući da je u poetici Fakin Teatra ideja o važnosti procesa, vidjet ćete javnu probu skoro pa gotovog materijala.

REŽIJA I KONCEPT: Sara Stanić
DRAMATURGIJA: Kristina Kegljen
SCENSKI POKRET: Natalija Manojlović
KOSTIM: Matea Japec
SCENOGRAFIJA: Petra Poslek
IZVODE: Martina Tomić, Petra Chelfi, Ivana Pavlović, Sven Medvešek, Branko Banković, Jasmin Telalović, Pravdan Devlahović, Rudi Tomić

 

Predstava je dio programa Pogonator, sufinanciranog od Grada Zagreba.