Nove zvučne perspektive - drugi Future DiverCities umjetnički Lab

Nove zvučne perspektive - drugi Future DiverCities umjetnički Lab

Performans/koncert kojim završava drugi po redu umjetnički Lab u sklopu EU projekta Future DiverCities nazvan "Nove zvučne perspektive" održava se u srijedu, u 20h u maloj dvorani Pogona Jedinstvo.

Umjetnički Lab "Nove zvučne perspektive” uključuje hrvatske audio umjetnike/inženjere: Miodraga Gladovića, Andru Giunia i Miroslava Piškulića kao mentore, i studente zagrebačke Akademije likovnih umjetnosti. Zajedno s mentorima, studenti će u maloj dvorani Pogona Jedinstvo kroz umjetnički proces i eksperiment s ciljem izoliranja, manipuliranja i procesuiranja zvuka instalacije švicarskog umjetnika Zimouna koja je izložena u velikoj dvorani Pogona Jedinstvo kreirati novu dimenziju tog umjetničkog rada. Uz kreiranje alternativne vizure Zimounovog rada i stvaranja zvučne kompozicije, ovaj Lab ima za cilj potaknuti studente na istraživanje zvuka kao umjetničkog medija i na promišljanje vlastitog kreativnog procesa kroz rad s umjetnicima i zaljubljenicima u zvuk. Ovo je drugi umjetnički Lab kojeg KONTEJNER organizira u sklopu EU projekta Future DiverCities.

U srijedu 25.04. s početkom u 20h u maloj dvorani Pogona Jedinstvo, mentori i studenti će uživo prezentirati zainteresiranoj javnosti rezultat dvotjednog procesa kroz zvučni performans i zajednički koncert. Posjetitelji će tom prilikom prvo moći posjetiti Zimonovu izložbu u velikoj dvorani, a odmah nakon, tridesetak metara dalje, poslušati audio performans/koncert tijekom kojeg će se nova zvučna kompozicija izvesti. Segment kompozicije uz prilog o labu emitirati će se na Radio Studentu i na drugom programu Hrvatskog radija u sklopu projekta Slika od zvuka koji producira i emitira izvorna umjetnička djela suvremenih vizualnih umjetnika ostvarena u mediju zvuka.