OTKAZANO: Otvaranje vrtlarske sezone: sadnja i sijanje u povišenim gredicama

OTKAZANO: Otvaranje vrtlarske sezone: sadnja i sijanje u povišenim gredicama

Zbog kiše i lošeg vremena otkazujemo održavanje radionice. Uskoro ćemo javiti novi datum.

Vrtne rukavice i mala ručna lopatica te povrtne presadnice za razmjenu obvezni su rekviziti ove radionice namijenjene iskusnim vrtlarima i vrtlaricama, ali i vrtlarskim početnicima!

Interkulturni urbani vrt u povišenim drvenim gredicama kod Jedinstva i Močvare već je u svojoj sedmoj sezoni, a ove ćemo godine kao i svakog proljeća pripremiti gredice za sadnju i posijati i posaditi razno povrće i začinsko bilje. Radionica će pokazati kako se može vrtlariti i u gradskim uvjetima, na lošem zemljištu ili čak bez zemljišta. Upoznat ćemo vas sa sustavom sadnje i održavanja vrta u povišenim gredicama te u posudama koje se mogu držati na prozoru ili na balkonu.

Bez obzira na to jeste li totalni vrtlarski početnici ili ste možda već iskusni vrtlari i vrtlarice, dobro nam je došao i vaš par ruku!

Broj sudionika na radionici bit će ograničen, a prijaviti se možete na ovom linku. Vrijeme održavanja radionice je subota 7.5. od 11 do 13 sati.

Radionica je besplatna i otvorena svima, a prikladna je i za osobe s teškoćama pri saginjanju.

Ako ih imate, možete ponijeti vlastite vrtne rukavice i malu ručnu lopaticu, te povrtne presadnice za razmjenu.

Voditeljica radionice je Gordana Dragičević, dugogodišnja permakulturna aktivistica i edukatorica. Pomogla je pokretanju nekoliko inicijativa urbanog vrtlarenja, redovno održava tečajeve i radionice iz tema praktične održivosti i mentorira građanske inicijative u zajednici.