Predstavljanje rezidencijalnog boravka Ane Kovačić na Akademie Schloss Solitude

Predstavljanje rezidencijalnog boravka Ane Kovačić na Akademie Schloss Solitude

Pozivamo vas na predstavljanje rezidencijalnog boravka Ane Kovačić na Akademie Schloss Solitude koje će se održati u ponedjeljak, 5. lipnja, u 18 sati u Pogonu MISLAVOVA (Kneza Mislava 11, Zagreb).

Ana će podijeliti svoje iskustvo rezidencijalnog boravka u Solitudeu, a do 15. lipnja u tijeku natječaj za 2017. godinu o kojem više možete pročitati ovdje. pa stoga posebno pozivamo sve koji se planiraju prijaviti na Pogonov natječaj da dođu čuti informacije iz prve ruke.

Ana Kovačić će se u prezentaciji osvrnuti na svoje iskustvo tromjesečnog boravka na Akademiji tokom 2016. godine i u kontekstu rezidencijalnog programa. Za vrijeme svog boravka na Akademie Schloss Solitude radila je rad o Hrvatima koji tamo žive. Snimala je intervjue sa njima uglavnom u njihovim domovima ili u njihovim intimnim prostorima. Pričali su joj svoje životne priče, o razlici između života u Hrvatskoj i života u Njemačkoj, o tome što i gdje je dom, o osjećaju pripadanja i nesigurnosti… Na prezentaciji u ponedjeljak će predstaviti i dva video rada nastajala tijekom boravka na Solitudeu; Gdje je dom (Stuttgart) i Listopad-Prosinac 2016. (Stuttgart, satovi folklora), te će pričati o njihovom nastanku.

Ana Kovačić rođena je 1986. u Zagrebu. 2010. Završila je kiparstvo na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu, a 2013. nove medije na odsjeku za Animirani film i nove medije Akademije likovnih umjetnosti u Zagrebu. 2011. je studijski boravila na London Metropolitan University, London, UK i University of Ulster, Belfast, UK, a 2009. na Indiana University of Pennsylvania, Indiana, PA, SAD. Od 2007. izlaže samostalno i skupno. Od 2014. član je Hrvatske zajednice samostalnih umjetnika. 2015. osvojila je nagradu festivala Vizura Aperta u Momjanu, a 2013. nominirana je za nagradu Essl. Radovi joj se nalaze u kolekciji Erste banke. U svom radu istražuje povezanost između osobne i kolektivne memorije, te način na koji je memorija upisana u naša tijela i prostore u kojima živimo.

Podsjećamo i kako su i dalje otvorene prijave za prijave za tromjesečni rezidencijalni boravak na Akademie Schloss Solitude. Poziv je otvoren do 15.lipnja 2017., a prijave s dokumentacijom primaju se isključivo elektronskom poštom.

Povezani sadržaj