Putevima slobode – kako su prostori nezavisne scene krčili put razvoju i suradnji

Putevima slobode – kako su prostori nezavisne scene krčili put razvoju i suradnji

Prostori nezavisne kulture oduvijek su bili jedni od fokalnih točaka svojih zajednica. Kao primjeri toga da građani_ke sami organiziraju kulturne i društvene prostore koji odgovaraju na njihove potrebe, oni često postaju i više od toga - mjesta susreta raznolikih i na očigled nepomirljivih skupina, kultura i perspektiva.

Zbog toga vas Operacija grad srdačno poziv 27.9. u 18h u Malu dvoranu Pogona Jedinstvo na razgovor s upravo dva takva prostora - Omladinskim kulturnim centrom Abrašević iz Mostara te susjedskim nam Klubom Močvara

Na razgovoru će sudjelovati:

  • Monika Bazina i Boris Filipić iz OKC Abrašević
  • Kornel Šeper iz Udruženja za razvoj kulture URK / Močvara

Razgovor će moderirati Mirela Travar iz Operacije grad.

Ekipa iz Abraševića, koji je nedavno proslavio 20 godina, pričat će nam više o tome kako se centar razvijao, kakve ima zanimljive programe, poput AbrašRadija, kako je uz kulturni postao i društveni prostor koji se politički zauzeo protiv fašizma i netolerancije te kakav je njegov specifični društveni značaj u kontekstu Mostara, kao povijesno podijeljenog grada. Kornel iz kultne Močvare će nastojati usporediti iskustva ova dva prostora i sagledati koje su sličnosti i razlike u izazovima s kojima se susreću nezavisni prostori u RH i BiH u potrazi za održivosti.

Ovaj događaj organiziran je uz financijsku podršku Grada Zagreba.

Povezani sadržaj