Radionica letećeg trapeza

Radionica letećeg trapeza

Ako ste oduvijek željeli poletjeti, ova je radionica kao stvorena za vas! Dođite i isprobajte leteći trapez pod budnim okom četvero iskusnih cirkuskih pedagoga/inja iz francuske cirkuske škole Turbul.

Leteći trapez je cirkuska disciplina koja vam omogućava let na vrlo jednostavan način: dohvatite trapez s tri metra visoke platforme, skočite i uživajte u adrenalinskom ljuljanju u zraku! Na ovoj radionici naučit ćete kako se zanjihati na trapezu, izvesti naočigled nemoguće zračne vratolomije i prevladati svoje strahove. Sve navedeno uči se s osiguranjem i stoga nije opasno.

"Ako želite osjetiti slobodu, dođite se igrati s nama !" poručuju naši iskusni cirkuski gosti
Radionice će se održavati u periodima od tri dana u dva termina (jutarnji i poslijepodnevni) koja ćemo naknadno objaviti preciznije. Prijaviti se mogu svi zainteresirani od 8 do 45 godina, a nakon prijava formirati će se grupe prema dobnim skupinama.

Gostujući leteći cirkuski četverac dolazi iz francuske škole TURBUL, u sklopu dugoročne suradnje ostvarene sa zagrebačkom Cirkoramom i beogradskom Cirkusferom kao dio projekta Cirkobalkana platforma kroz koji se provodi sustavna edukacija na polju cirkuske pedagogije. U sklopu svog gostovanja u Zagrebu letači iz Turbula odigrati će i prezentacijski performans na letećem trapezu na samom rođendanu Močvare -14.5.! Turbul je cirkuska škola blizu Nimesa u Francuskoj, koja posljednjih 14 godina educira djecu, mlade i odrasle kroz radionice i kontinuirane cjelogodišnje edukativne sadržaje, a dio toga su i radionice letećeg trapeza. Naši gostujući pedagozi/ginje prakticiraju ovu disciplinu već 15-20 godina i sa velikim zadovoljstvom dijele svoje znanje.

Ovaj sadržaj organizira udruga Cirkorama u suradnji sa Centrom za nezavisnu kulturu i mlade Pogon Jedinstvo, klubom Močvara, AKC Medikom, a uz potporu Grada Zagreba ; Gradskog ureda za obrazovanje, kulturu i sport, Ministarstva kulture RH i Francuskog instituta u Zagrebu.