Radionica na temu solidarnosti u kolaborativnim i suradničkim projektima

Radionica na temu solidarnosti u kolaborativnim i suradničkim projektima

U okviru radionice testirat ćemo prototip “The Gamified Workshop Toolkit“, set karata koji je posebno osmišljen za ljude, projekte i organizacije s različitim kulturološkim i osobnim pozadinama, a koji se nalaze na početku suradnje.

Online radionica na temu solidarnosti u suradničkim projketima otvorena je svim zainteresiranim pojedincima i kolektivima. Igra karata omogućuje sudionicima da izraze koje su im vrijednosti važne u okviru određene suradnje, da shvate kako drugi članovi tima razmišljaju i što je sve važno i potrebno kako bi suradnja s drugima bila uspješna i bezbolna. Kroz igru i razgovore sudionici će moći prepoznati i identificirati mehanizme koji učestalo izazivaju tenzije i poteškoće, a koji uglavnom ostaju neprepoznati ili nevidljivi. Igra također daje mogućnost da se članovi timova upoznaju kroz diskusiju o tome koje su im vrijednosti važne prije no što krenu osmišljavati, definirati te konačno provoditi projekte.

Program
10:30 h
Pozdrav i riječ dobrodošlice organizatora i Milice Ilić, koordinatorice projekta RESHAPE
Uvodna riječ o “The Gamified Workshop Toolkit“ autorica karata Anikó Rácz, Doreen Toutikian i Dorote Ogrodzka

10:45 - 12:15 h
Igra za šestero sudionika u posebnim breakout sobama

12:15 - 12:45 h
Povratna informacija i razmjena iskustva


Radionica se odvija na engleskom jeziku.
Registracija je obvezna na OVOM LINKU.

Radionicu su organizirali Flanders Arts Institute (Brisel), Pogon - Zagrebački centar za nezavisnu kulturu i mlade (Zagreb) i Ettijahat - Independent Culture (Libanon).

Prototip “The Gamified Workshop Toolkit“ su razvile Anikó Rácz, Doreen Toutikian i Dorota Ogrodzka u okviru projekta RESHAPE - REflect, SHAre, Practice, Experiment.
Više informacija o prototipu možete pročitati OVDJE.


RESHAPE je otvoren i uključiv eksperimentalni proces tijekom kojeg su akteri iz polja umjetnosti i kulture s područja Euro-Mediterana unapređivali svoje inovativne prakse na dobrobit šire umjetničke i kulturne zajednice te transformacije cjelokupnog umjetničkog ekosistema.
https://reshape.network
Projekt RESHAPE sufinanciran je sredstvima Europske Unije kroz program Kreativna Europa te sredstvima Ministarstva kulture i medija RH. Stavovi izneseni u sadržaju aktivnosti isključiva su odgovornost partnera i sudionika projekta te institucije koje financiraju projekt za njih nisu odgovorne.

O autoricama prototipa:
Doreen Toutikian
Doreen Toutikian je producentica i poduzetnica u kulturi orijentirana na dizajn usmjeren na potrebe čovjeka. [A1] Osnivačica je Beirut Design Weeka (http://beirutdesignweek.org) i MENA Design Research Centera (https://menadrc.org). Radila je kao konzultantica pri UNRWA-i (palestinski izbjeglički kamp) i IOM-Kurdistanu (razvoj kreativnih i kulturnih industrija). Na
Academie Libanaise des Beaux Arts u Balamandu, Libanon predaje dizajn na diplomskom studiju te je članica odbora za obrazovanje. Doreen je suosnivačica LOOP-a (https://looporg.eu), kolektiva za poticanje kulturnog dijaloga u Grčkoj. Također je kao stipendistica Mophradata pokrenula program Arab Feminist Films pri neprofitnoj organizaciji State of Concept iz Atene. Govori šest jezika te volontira pri Khori kao prevoditeljica s arapskog za tražitelje azila u Grčkoj.
https://doreentoutikian.com.

Dorota Ogrodzka
Dorota Ogrodzka je redateljica i pedagoginja, angažirana umjetnica, kustosica, trenerica i istraživačica. Predsjednica je Poljskog udruženja kazališnih pedagoga, s kojim upravlja nezavisnim kazalištem Lub / Lab te provodi umjetničke, društvene i edukativne projekte. Godinama je surađivala s Institutom za poljsku kulturu na Sveučilištu u Varšavi, gdje je doktorirala te gdje predaje. Osnivačica je i voditeljica programa stipendiranja Theatre – Social Laboratory koji vodi poljsko Ministarstvo kulture. Članica je organizacije Field Collective, u okviru koje radi s lokalnim zajednicama i istraživačima. Suorganizira i kurira festival SLOT Art. Dorota stalno surađuje s brojnim organizacijama i institucijama u kulturi te kazalištima. Piše i objavljuje tekstove o kazalištu, javnom prostoru te društveno angažiranoj umjetnosti.

Anikó Rácz, SÍN Arts Centre Budapest
Anikó Rácz zadužena je za međunarodne odnose, strateško i projektno planiranje SÍN Arts Centrea iz Budimpešte, produkcijske kuće koja podržava produkciju i menadžment, financiranje, međunarodno umrežavanje te trening nezavisnih umjetnika s područja izvedbenih umjetnosti. SÍN je važan akter za promišljanje sadašnjosti i budućnosti Mađarske i šire s fokusom na uspostavljanje različitih suradničkih mreža. Njezino glavno interesno područje je razvoj organizacijskih kapaciteta nezavisne umjetničke scene, pri čemu pokušava preoblikovati ustaljene modele upravljanja i kolaboracije. Anikó je također angažirana oko dugoročne održivosti umjetničkih projekata u kontekstu suradnje između umjentika i producenata. Ima licencu poslovne trenerice te provodi različite međunarodne radionice na temu menadžmenta u kulturi te međunarodne suradnje.

https://en.sinarts.org/