Radionica scenske rasvjete

Radionica scenske rasvjete

Nastavak radionice "Uvod u scensku rasvjetu".

Radionica "Uvod u scensku rasvjetu" namijenjena je svima koji se žele upoznati s osnovama dizajna scenske rasvjete. Kroz predavanja i praktični rad, polaznici/ce će imati priliku naučiti postavljati, programirati i upravljati rasvjetom. Radionica pruža mogućnost da polaznici/e nauče osnove rasvjete i izraze svoju kreativnost u dizajnu rasvjete.  
 
U nastavku radionice koji je određen specifičnim prostorom (dvorane Pogona Jedinstvo) polaznici/ce imaju jedinstveno iskustvo, upoznati se s cijelim procesom  postavljanja rasvjete za kazališnu predstavu. Kroz četiri dana upoznati će osnovelight plot-a, rigginga, fokusiranja i programiranja rasvjete.
 
Radionica je namijenjena svima koji su prošli uvodno predavanje (prvi dio radionice održan u Močvari) ili imaju predznanje o scenskoj rasvjeti.
 
Voditelj radionice: Andrija Santro
Aktivan je član AKC Attacka, gdje radi kao dizajner svjetla na raznim programima: klub Attack, Subscena, FAKI festival. Završio je školu primijenjene umjetnosti i edukacija za dizajnera svjetla u org. British Council -intenzivna radionica produkcije. Radio kao dizajner svjetla u klubu Močvara gdje je i danas vanjski suradnik. Bogato iskustvo stekao je kao dizajner svjetla na festivalima: Seasplash, Terraneo, Lost Theory, Žedno Uho. Profesionalni je glazbenik, član dub benda Bamwise, kao i prvog hrvatskog soundsystema Digitron Soundsystem.