Radionica za mlade: Šumski vrt u gradu

Radionica za mlade: Šumski vrt u gradu

Imate između 15 i 35 godina i zanima vas urbano vrtlarenje? Prijavite se za sudjelovanje na besplatnim eko vrtlarskim radionicama za mlade i saznajte koje su mogućnosti i izazovi eko uzgoja u gradu.

U ovom edukativnom programu "Hrana i grad" imat ćete prilike susresti se s tehnikama permakulturnog vrtlarstva u gradu. Cilj treninga je dobiti opća znanja, pristupe i smjernice kako bi se pojedinci u gradovima ohrabrili i okušali u vrtlarenju te kako bi se premostilo neznanje i stereotipi da uzgoj hrane nije predviđen za urbane sredine.

U subotu 3. prosinca 2022., u suradnji s Pogonom Jedinstvo, ZMAG organizira predavanje i radionicu "Šumski vrt u gradu" gdje će predstaviti koncept trajnih vrtova s nižim zahtjevima za održavanjem, idealnima za užurbanu današnjicu, biljne zadruge i sadnju u slojevima.

Edukacija je namijenjena osobama između 15 i 35 godina. Sudjelovanje je BESPLATNO, no broj mjesta je ograničen stoga se potrebno prijaviti putem formulara.

Edukacija se provodi u sklopu projekta “Naša dobra hrana” financiranog od zaklade Rosa Luxemburg Stiftung te projekta "Food Wave – Empowering Urban Youth for Climate Action" za koji je Grad Milano okupio konzorcij od 27 partnera uključujući i Grad Zagreb u okviru programa Development Education Awareness Raising (DEAR) s ciljem povećanja znanja, svijesti i angažmana o održivim obrascima potrošnje i proizvodnje hrane za ublažavanje i prilagodbu klimatskim promjenama.