Miran Kurspahić i Rona Žulj: Krizni stožer

Miran Kurspahić i Rona Žulj: Krizni stožer

Inspirirana stvarnim događajima 2020. godine, predstava Krizni stožer fikcionalni je odgovor na recentnu stvarnost koja se još uvijek čini pomalo nadrealnom.

Krizni stožer prati komunikacijsku stručnjakinju Ines koja se u prvom valu epidemije odvaži na suživot s glumcem Lobelom s kojim je do tada tek ležerno izlazila. Kada se zbog posljedica potresa u njezin stan doseli još dvoje prijatelja, Jasmina i Tomislav, počinju se nazirati pukotine u vezama, karijerama i životima protagonista. Nedugo zatim grad pogodi još jedna, nevjerojatna katastrofa koja ih potpuno odsječe od vanjskog svijeta. Gubeći sve više dodir sa stvarnošću, likovi dopuštaju da na površinu izbiju najskriveniji dijelovi njihovih karaktera.

Inspirirana stvarnim događajima 2020. godine, predstava Krizni stožer fikcionalni je odgovor na recentnu stvarnost koja se još uvijek čini pomalo nadrealnom.

“Krizni stožer” je 2021. osvojio nagradu “Ivo Hergešić” za najbolju predstavu sezone, koju dodjeljuje “Hrvatsko društvo kazališnih kritičara i teatrologa”.

Režija: Miran Kurspahić
Dramaturgija: Rona Žulj
Glazba: Mark Mrakovčić
Kostimografija: Mirna Škrgatić
Oblikovanje svjetla: Alen Marin
Dizajn: Studio Kanu – Barbara Bjeliš
Posebna zahvala Mojmiri Pastorčić na pomoći.

Igraju:
Csilla Barath Bastaić
Sven Jakir
Iskra Jirsak
Domagoj Janković

Produkcija: UOKD Rebel uz podršku POGONA – Zagrebačkog centra za nezavisnu kulturu i mlade u sklopu programa Pogonator 2021
Program je ostvaren uz potpore Gradskog ureda za kulturu Grada Zagreba i Ministarstva kulture i medija Republike Hrvatske.

Molimo korisnike i posjetitelje da se pridržavaju epidemioloških mjera - dezinficiraju ruke, drže fizički razmak i obvezno nose maske u prostorima Jedinstva i oko njih onda kada fizički razmak nije moguć. Ukoliko imate respiratorne probleme ili povišenu tjelesnu temperaturu, molimo vas za posebnu pažnju prema drugima te da nam se na programu pridružite kada oni prođu! Zdravlje nam je uz umjetnost i kulturu na prvom mjestu, pa vas molimo da pazite na sebe i druge te najljepše zahvaljujemo!