Restart: Filmska početnica

Restart: Filmska početnica

Želiš saznati kako se objekti u filmu sami kreću? Zanima te animirani film? Želiš li staviti predmete pod mikroskop i vidjeti njihovu čudesnu i običnim okom nevidljivu stranu?

Zanima li te kako nastaje glazba u filmu i kako se glazbom stvara atmosfera u filmskim scenama? Želiš li uz sve to slobodno postavljati i hrpu pitanja? Onda dođi na filmske radionice u Pogon!

Radionica Medijski laboratorij

Kombinirajući razne medije i tehnike (dijaprojektor, grafoskop, CRT televizori, walkman, kazete, mikrofon, kamera, mikseta, razne leće, filteri,light box...) stvorit ćemo medijski laboratorij u kojem će nastati materijali pomoću kojih ćemo saznati kako se objekti u filmu sami kreću, osvijestiti važnost i postojanje zvuka u filmu. Slušat ćemo zvukove koji nas okružuju, zabilježavati što čujemo, slušamo i proizvodimo. Proizvedene slike i zvukove ćemo spajati u vlastitu priču te je ispričati kroz film i umjetničku knjigu.

Namijenjena je djeci od 10 do 12 godina.
Datumi održavanja:

  • 17. 9. nedjelja (12:30-14:30)
  • 24. 9. nedjelja (12:30-14:30)
  • 1. 10. nedjelja (12:30-14:30)
  • 8. 10. nedjelja (12:30-14:30)

Voditelji: Tin Dožić, Vanja Babić, Vanda Kreutz

Radionica Mala filmska početnica

Istraživati ćemo tehnike animiranog filma kao što je stop-motion kako bismo razumjeli iluziju kako se objekti u filmu sami kreću. Istraživati ćemo i proces stvaranja i oblikovanja glazbe za film. Prvo ćemo osvijestiti postojanje, a zatim i ulogu glazbe u filmu. Slušat ćemo zvukove koji su svuda oko nas, bilježiti ćemo što čujemo i slušamo. Razmišljati ćemo o ulozi zvuka u filmu koji pokreće razne
emocije kod gledatelja filma: smiruje, plaši, usrećuje, potiče osjećaj mržnje ili simpatije. Na kraju ćemo stvoriti iluziju pokreta te malo po malo od jednog objekta učiniti drugi, mijenjat ćemo im razne položaje i oblike kako bismo dobili neku svoju priču.

Namijenjena je djeci od 5 do 7 godina.
Datum i vrijeme održavanja:

  • 17. 9. nedjelja (10:00-11:00)
  • 24. 9. nedjelja (10:00-11:00)
  • 1. 10. nedjelja (10:00-11:00)
  • 8. 10. nedjelja (10:00-11:00)

Voditelji: Tin Dožić, Vanja Babić, Vanda Kreutz, Ivana Đula i Luka Vrbanić

Sve radionice će se održati u Pogonu. Program Filmske početnice provodi udruga Restart, a sve radionice su besplatne zahvaljujući podršci Hrvatskog audiovizualnog centra i Grada Zagreba.

Više o Filmskoj početnici čitajte na webu i Facebooku.