selma banich: Radionica i sneak preview videorada Glasovi / Voices

selma banich: Radionica i sneak preview videorada Glasovi / Voices

selma banich vas poziva na dvodnevnu iskustvenu radionicu na kojoj će zajedno s polaznicima istraživati glas kao medij i resurs i tijelo kao repozitorij naših individualnih i kolektivnih iskustava, stanja i osjećaja.

"Spustit ćemo se u kovu i pažljivo osluškivati svog unutranjeg kanarinca. Radeći s glasom kroz dah, zvuk i rezoniranje tražit ćemo odgovore na svoja unutarnja pitanja i potrebe. Osvrnut ćemo se na prisutne osjete, izraze i doživljaje koji čekaju biti viđeni. Osluškivat ćemo zvuk izunutra i slušanjem razvijati sposobnost spontanog i iskrenog izraza. Što čujem? Što mi govore glasovi? Čiji su? Kako se osjećam? Imam li priliku biti viđena i saslušana u potpunosti? Kakav je to osjećaj? Što trebam?" ističe selma.

Radionica će završiti projekcijom videorada Glasovi / Voices, selme banich, Lane Hosni, Sare Salamon i Adama Semijalca.

Radionica je otvorena za sve zainteresirane. Zbog ograničenog broja polaznika.ca, molimo da svoje sudjelovanje potvrdite do srijede, 5. srpnja 2023. na selma_banich@yahoo.com. Radionica je besplatna. Radni jezik programa je dobardanski.

Program Glasovi / Voices nastavak je umjetničkog istraživanja Ode zemlja u led’nu, svak ti šuti istinu i audio rada Ustenjavanje naroda u izvedbi Grupe za nove narodne prakse kojim smo preispitivale nametnute norme patrijarhalne tradicije, stvarali prostor za psihofizičko i emocijonalno samoizražavanje i iscjeljivanje te prakticirale pravo svake osobe da istražuje sebe kao biće.

selma banich (1979., SFRJ) je umjetnica, aktivistica i organizatorica zajednice iz Zagreba. Njezina je umjetnička praksa utemeljena u procesualnom, istraživačkom i aktivističkom radu, a politički je nadahnuta anarhizmom i feminizmom. Stvara samostalno i u suradnji s drugim umjetnicama_ima, kustosi_ca_ma, grupama i inicijativama na Balkanu, Europi i SAD-u. Sudjelovala je u brojnim plesnim, kazališnim i opernim produkcijama kao koreografkinja, a nastupala je i na filmu. Sudjeluje u lokalnim i transnacionalnim inicijativama solidarnosti koje su povezane s tekućim feminističkim, antifašističkim, migrantskim i radničkim borbama. Trenutno su to inicijative Zagreb grad-utočište i Za KRUH. selma je dobitnica nekoliko priznanja i stipendija, recentnije, ArtsLink International Fellowships (New York, 2019) i Jackman Goldwasser International Visiting Artist Residency (Chicago, 2019) te Nagrade Nada Dimić sa kolektivima Žene ženama (2020) i Sloga (2021). Trenutno pohađa edukaciju za praktičarku ekspresivne art terapije.

https://selmabanich.org/