Slika od zvuka 4

Slika od zvuka 4

Emisija "Slika od zvuka" koja se emitira na Trećem programu Hrvatskoga radija svojevrsna je produkcijska platforma i galerija na radiju, eksperimentalni i izložbeni prostor za djela suvremenih vizualnih i multimedijalnih umjetnika kojima je zvuk konstitutivni element.

Umjetnost od zvuka, koju producira Slika od zvuka, razvila se iz konteksta post/konceptualne umjetnosti koja je u ovom slučaju, u skladu sa svojom analitičnošću prema vlastitim produkcijskim i prezentacijskim uvjetima, isti postupak primijenila i na medij radija, što joj je otvorilo mogućnost aktiviranja mnogo šireg javnog prostora nego što su muzeji i galerije.

Emisija Slika od zvuka u kontekstu hrvatske umjetničke scene, dakle, ima aktivnu ulogu u produkciji audioumjetnosti: potiče nastanak i distribuciju takvih djela, otvara svoj prostor i vrijeme za kreativni eksperiment... Izložbom u organizaciji Platforme 90-60-90 u Dvorani Jedinstvo Zagrebačkog centra za nezavisnu kulturu i mlade - Pogon, kao četvrtoj etapi galerijskog uprizorenja ovog dugotrajnog radijskog projekta, prezentiramo više od trideset audioradova suvremenih umjetnika nastalih od 2016. do 2022. Isto tako, promoviramo i nedavno izdan nosač zvuka Slika od zvuka 4.