Streetforma

Streetforma

Streetforma petu godinu za redom otvara vrata mladim autorima kroz edukativne, rezidencijalne i izvedbene programe.

Cilj Streetforme je osvijestiti postojanje hip hop kazališne forme u Hrvatskoj. Hip hop kazalište je plesna forma koja street plesače stavlja u kazališni kontekst držeći se street i club plesnih stilova (hip hop, breaking, popping, house, vogue, locking, krump…) koji mogu biti u suradnji ili fuziji s plesačima drugih stilova (jazz, balet, moderni itd.). Novost Streetforme je suradnja s Američkim veleposlanstvom u Zagrebu na projektu Next Level. Dio ovogodišnje Streetforme u organizaciji PC Tala će se održati u Pogonu Jedinstvo.

NEXT LEVEL je program State Department-a, Američkog veleposlanstva u Zagrebu i Sveučilišta North Carolina u Chapel Hillsu ostvaren u suradnji s Plesnim centrom Tala. Dvotjedni program ponudit će radionice o Hip-Hop umjetnosti i kulturi kojima je cilj kroz ples i glazbu kao oblicima kreativnog izražavanja potaknuti razumijevanje, toleranciju i pozitivan stav prema sebi i društvu. Polaznici će uz to raditi na razvijanju vlastitih umjetničkih vještina. Rezultati radionica biti će prikazani u sklopu cjelovečernje predstave u Pogonu Jedinstvo. Radionice će voditi poznati američki umjetnici:

Toki Wright (MC) je MC/producent nagrađivan Emmyem, radio voditelj, glumac, umjetnički ambasador, edukator i organizator u zajednici koji je proputovao SAD, Kanadu, Europu, Južnu Ameriku i Aziju te se sa svojim albumom A Different Mirror našao na ljestvici iTunes Top 100 albuma. Razvio je mnogo različitih hip-hop edukacijskih projekata, uključujući hip-hop povijest i produkciju mladim umjetnicima u Sierra Leoneu i Hip-hop terapijski projekt koji radi s bivšom djecom vojnicima u Sjevernoj Ugandi.

Jean-Jacques „J-Live“ Cadet (DJ) je sa svojim dvadesetogodišnjim iskustvom veteran u glazbenoj industriji, hip-hop MC, DJ, producent, skladatelj, tekstopisac te bivši nastavnik Jezičnih umjetnosti u osnovnoj školi u Sustavu javnih škola u New Yorku. Njegov album iz 2001. godine, The Best Part, je široko poznat kao klasik undergorund hip-hopa.

Nancy „Asia One“ Yu (plesačica) je jedna od najpoznatijih i najcjenjenijih b-djevojaka na svijetu, osnivačica i izvršna direktorica godišnjeg B-Boy Summit događanja, članica Fame City Graffiti Crewa, predsjednica Mighty Zulu Kweenz Crewa i osnivačica No Easy Propsa, neprofitne organizacije s misijom da sačuva hip-hop kulturu i da omogući edukaciju i zabavu svim uzrastima diljem svijeta. Često se pojavljuje u reklamama, televizijskim emisijama i filmovima.

Baba Israel (beatmaker) je međunarodno priznat beatboxer , MC i hip-hop edukator, koji je i široko priznat kao jedan od glavnih likova u suvremenom hip-hop kazalištu. Trenutno radi s različitim vodećim umjetničkim institucijama u New Yorku, na dizajniranju hip-hop edukacija i kazališnih programa za širi broj zajednica.

Streetforma program u Jedinstvu:

petak 12.05.2017.

  • 20:00 - MALE FORME

subota 13.05.2017.

  • 20:00 - NEXT LEVEL performance

nedjelja 14.05.2017.

  • 12:00-15:00 - STREET PANEL
  • Počeci Funk scene u Engleskoj; Gosti: Rowdy i Fred Realness
  • Razvoj stand up stilova u Hrvatskoj (Osijek i Split); Gosti: Nives Merčep, Vedrana Grčić, Duje Dorotić, Kristijan Zaper; Voditelj: Franjo Opačak; Moderator: Vesna Grandeš
  • 20:00 - The Other By Rowdy UK
  • The Unexpressed Hiro’s – Journey / SLO
  • Vesna Grandes Theatre – The Road/HR