Toni Mijač: Pretvori se u uho

Toni Mijač: Pretvori se u uho

Izložba "Pretvori se u uho" dio je ciklusa izložbi Galerije 90-60-90 na temu "Tišina".

Multimedijalna instalacija/performans "Pretvori se u uho" je dokumentarističko-kompozicijski pristup prema riječima i izrekama i njihovoj mogućnosti mnogostrukog značenja kada se njima manipulira, te eksperimentalna suradnja između aktivne tišine i okružujućeg kolektivnog žamora.
Uvodeći narativni element u zapise povučene iz ‘spontane’ stvarnosti, cilj je da se generira kružni tok između small talk-a u kontekstu međuljudske komunikacije i istog kao sadržaja nekog izvedbenog multimedijskog dijela. U toj glorifikaciji jezika svakodnevnice se stapaju odnosi između izvornog, preoblikovanog i reinterpretiranog, te se potencira njihova mogućnost direktne povezanosti i koegzistencije.

Govore AnaMarija Storga, Maja Crnobori i Šimun Miloš, čita Martin Mandir, glume Lara Nekić i Igor Jurinić, uglazbili Zvonka Obajdin, Tibor Agić, Jakša Perković, Jovan Starčević, Ivan Cimi Marinović, ilustriracije je izradio Marin Remić i režira Toni Mijač.


Toni Mijač, rođen je 1988. godine u Splitu. Završio je preddiplomski studij smjer Film i video na Umjetničkoj Akademiji u Splitu i diplomski studij smjer Novi mediji na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu. Sudjelovao je u nizu multimedijalnih radova, filmova, radionica, festivala i happening-a uz šestogodišnje aktivno vodstvo filmskih škola za osnovnoškolce i srednjoškolce na području Splita i Zagreba.

Izložba "Pretvori se u uho" dio je ciklusa izložbi Galerije 90-60-90 na temu Tišina.