Trnjanski plesni susreti srijedom s Tamarom Curić

Trnjanski plesni susreti srijedom s Tamarom Curić

Pozivamo stanovnike Trnja na besplatne, zanimljive i kreativne plesne susrete namijenjene osobama zrelije životne dobi (50+).

Kreativne aktivnosti kod osoba zrelije životne dobi pokazale su se kao efikasan način prilagodbe na psihološke i fizičke promjene koje donosi proces starenja. One otvaraju mogućnosti za drugačije razmišljanje i otvorenost prema novim idejama. Fizičke aktivnosti pak igraju važnu ulogu u prevenciji fizičkog nazadovanja. Kombinacija fizičkih i kreativnih aktivnosti, kao što je to na primjeru kreativnog plesa, pomaže osobama zrelije dobi da se uspješno prilagode svim promjenama koje donosi proces starenja.

Plesni susreti s Tamarom Curić baziraju se na praksama kreativnog plesa, a naslanjaju se na umjetničke prakse i metode koje se primjenjuju u kreativnim procesima suvremenog plesa. Riječ je o jednostavnim, zabavnim, tjelesnim igrama, zadacima i vođenim vježbama za neplesače. Plesači su dobrodošli, no prethodno znanje nije potrebno.

Sve što trebate je udobna odjeća i znatiželja za doživjeti nešto novo. Prostirke su osigurane.

Osim plesa, ovo je prilika za druženje i razmjenu informacija uz kavu ili čaj koji vas čekaju nakon sata.

Maksimalan broj polaznika po terminu je 15. Prijave nisu obavezne, a sudjelovati možete u bilo kojim od ponuđenih termina, nije obavezno sudjelovanje u svim terminima.

Termini

  • 8., 15. i 22.11.2023. → od 17 do 18 sati
  • 6. i 13. 12.2023. → od 17 do 18 sati
  • 17., 24. i 31.1.2024. → od 17 do 18 sati
  • 14., 21. i 28.2.2024. → od 17 do 18 sati

Tamara Curić je profesionalna plesačica, koreografkinja, pedagoginja i aktivna članica nezavisne kulturne scene. Organizatorica je različitih akcija i projekata vezanih za razvoj suvremenog plesa i plesno stvaralaštvo. Fokus njezinog rada je na integraciji plesa u svakodnevni život kroz edukaciju, plesa kao alata za uspostavljanje otvorenog, svjesnog i kreativnog društva.

Za sve dodatne informacije slobodno nam se obratite na mail matea.mm@pogon.hr ili na broj 091 468 2464.

Program je dio projekta Nezavisno Trnje: Nezavisna kultura i umjetnost Trnjanima, kojeg Pogon provodi u partnerstvu s Udruženjem za razvoj kulture “URK” u sklopu programa Kultura i umjetnost u zajednici, financiranog od Grada Zagreba.

Povezani sadržaj