više manje zauvijek festival pop muzike

više manje zauvijek festival pop muzike

Ove godine muzička etiketa "više manje zauvijek" slavi prvih 5 godina rada! Od prvog izdanja s početka 2017. godine, to jest od "Vanilije" pa sve do danas etiketa objavljuje preko 60 izdanja i trenutno u katalogu broji ukupno 22 benda.

Baš zbog toga je sada pravi trenutak za prvo ovogodišnje slavlje, pa tako više manje zauvijek s ponosom predstavlja vlastiti festival pop muzike koji će se održati u zagrebačkom Pogonu Jedinstvo. Postava prvog izdanja festivala redom su bendovi ↓

Fantom

Fantom je pripovjedač noćnih priča koje se odvijaju na mračnim i pustim ulicama, u sobama obojanim prigušenim svjetlima. Fantom je Petar Wagner, autor niza hit singlova u kojima pjeva o tajnovitim avanturama, strasti i boli, ispričanim u šiframa sintetizatorskih zvukova, sanjivih melodija i obično-neobičnih tekstova. Pod okriljem noći, pjesme Fantoma postaju svojevrsna mašina za putovanje kroz mjesto i vrijeme, čije je krajnje odredište nepredvidivo kao i on sam.

S nizom singlova i tri do tada neobjavljene pjesme, njegova je kolekcija "Noćne priče" svojevrsan zaključak prvog kreativnog perioda, a novim baladama i disko funk ritmovima smiono korača u srca svih koji ga slušaju ili to tek počinju.

Peki Pele

Otkako se na sceni pojavio s debitantskim singlom "Guska u magli" a nešto malo kasnije i EPom naslova "Deguté”, Peki Pele postaje crème de la crème, best of the best, najbolje od najboljeg što suvremena disko pop scena nudi. Deguté svoju vrijednost nosi u optimističnom, radosnom pogledu na život, iako uključuje litre i litre ljepljivog znoja lučenog plesanjem ili bilo kojim drugim metodama pražnjenja.

Tematski se “Deguté” na površini može doimati čudnim, no zapravo se u konačnici svodi na ljubav – prema sebi, drugima i životu. Deguté je jednostavna mantra veličanja malih stvari poput plesanja i cjelodnevnog kafenisanja.

Đutko i Plodovi zemlje

Iz pepela životinje koja je nekoć živjela na obroncima Moslavačke gore, ponovo je rođena zvijer zvana Đutko. Tomislav Đudarić dobro je poznata ličnost na alternativnoj glazbenoj sceni, a na putu vlastite reinkarnacije Đutko se uspješno obračunava sa strahovima, izazovima, dilemama i čežnjom, a na kraju izlazi jači i bolji nego ikada.

U glazbenom pogledu, Đutko je sve što kao princ agro pop muzike i predstavlja - dobro raspoloženje, opuštenost, zabavu, poneku zdravicu uz kvalitetno piće i prije svega autentičnost.

Pitaj klince

Pitaj Klince grupa je kojoj se postavljaju mnoga pitanja. A samo jedan je odgovor na sva - slušaj. Sempliranje kao osnova iz koje kreiraju vlastito, pritome se ne ograničavajući na odrednice ili kategorije, rezultat je njihova muzika - slobodna, lagana, polagana.

Osnovana kao duo, ova grupa konstantno evoluira i pritome neumorno radi, osvježavajući muzički scenu uvijek svježim i inventivnim idejama te milozvucima.

Luul

Luul alias Ivan Lulić svoj je debitantski album "Prevelika očekivanja" objavio sada već davne 2018. godine i sve do danas ostaje vjeran psihodeličnom pop zvuku, a svoje sonične pejzaže utkane u događanje iz stvarnog života pretvara u pjesme o tom istom stvarnom životu.

Dotična mudra osoba sročila je to idućim riječima: "Luul na svom prvom pravom prvencu oslobađa eho sačuvan od varljivog utiska da ničega, nikada i nigde nije bilo, filujući naša usahla srca želeom od ljubavi, prolaznosti i snova“.

Pseća Plaža

Pseća Plaža je audio-vizualna skupina iz Zagreba starija i od etikete više manje zauvijek, a osnovana je 2016. godine. Od tada prolazi kroz nekoliko faza kreativnog razvoja, a nakon više promjena i perioda kristalizacije postavu danas predvodi Erol Beširević.

Njihova glazba zvuči upravo kao pejzaž i atmosfera prašume preslikane u formu zvučnog zapisa. Pitke psihodelične melodije, sanjiva i osobno angažirana poezija, te udarajući tropski ritmovi čine njihove pjesme osvježavajućim poput naleta povjetarca u vrućoj ljetnoj noći.

Satnica

  • 18:00 Vrata
  • 18:30 Luul
  • 19:25 Pitaj klince
  • 20:20 Pseća plaža
  • 21:10 Peki Pele
  • 22:05 Peki Pele
  • 22:05 Fantom
  • 23:20 Đutko

Program je sufinanciran putem Natječaja “Jer svirati se mora 2“ provedenog u suradnji Ministarstva kulture i medija RH i Hrvatske glazbene unije.