A što ta umjetnost?!

A što ta umjetnost?!

Otvoren je poziv za mlade koji žele testirati i sukreirati programe u umjetnosti namijenjene mladima!

Ako si osoba u dobi od 20-29 godina, uključi se u stvaranje popratnih programa namijenjenih mladima, koji se bave potrebama, interesima i ambicijama mladih (i samo mladih!). Pogon i Mreža mladih Hrvatske pozivaju te da se uključiš u testiranje i sukreiranje programa za mlade!

Pripremili smo prototipe aktivnosti i formata popratnih programa namijenjene mladima te kroz radioničarske susrete, urbane šetnje, ciljane posjete izložbama i “youth takeover” aktivnosti želimo ljudima poput vas približiti suvremenu umjetnost i kulturu. Želimo također čuti tvoj feedback, koje formate i aktivnosti smatraš korisnima i interesantnima mladima, što bi uključio/la u programe i kako bi se ti prototipi mogli dalje iskoristiti u drugim kulturnim institucijama!

U sklopu programa ponudit ćemo ekskluzivan uvid u proces proizvodnje umjetničkih i kulturnih programa “iza scene”, kroz aktivnosti ćeš imati priliku upoznati ekipu koja radi u polju umjetnosti i kulture i stvoriti prostor da sam kreiraš program za mlade koji će se onda sherati s drugim kulturnim institucijama. Osim toga, sudjelovanje u ovom programu potencijalno će ti otvoriti i nove prilike angažmana i sudjelovanja u radu u polju umjetnosti i kulture.

Ako misliš da kulturni programi ne privlače tvoju pažnju kako bi trebali, prijavi se, sudjeluj i reci nam zašto! Uključi se na taj način u komunikaciju između mladih i kulturnih institucija!

Programi će se održavati od prosinca 2021. do ožujka 2022., jednom tjedno u trajanju od sat i pol u fizičkim prostorima Pogona Jedinstvo i online prostorima. Programi su besplatni.

Pošalji ime i prezime, kontakt podatke (mail i broj telefona), dob, i rečenicu, dvije čime se baviš i koji su ti interesi na ida.jagar@pogon.hr do 16.12.2021.

Uključiti se mogu mladi bez obzira na dosadašnje obrazovanje. Predznanje o umjetnosti nije uvjet. Poželjan je interes za umjetnost, razgovor i unaprijeđenje pozicije mladih!

Broj sudionika je ograničen. Program i sve aktivnosti bit će realizirane u skladu s aktualnim epidemiološkim mjerama.

Program provodimo u sklopu međunarodnog projekta "The Melting Pot", financiranog kroz Erasmus+ program. Cilj projekta je razvijanje kvalitetnijeg rada s mladima u kulturnom sektoru, kao i oblikovanje kulturnih programa u skladu potrebama mladih.

 

 

Povezani sadržaj