Produljili smo rok za prijave na natječaj - rezidencija u sklopu Istočnoeuropske mreže na Akademie Schloss Solitude u 2022.

Produljili smo rok za prijave na natječaj - rezidencija u sklopu Istočnoeuropske mreže na Akademie Schloss Solitude u 2022.

Pogon poziva autore i autorice iz Hrvatske - umjetnike/ce, kustose/ce, arhitekte/ce, dizajnere/ce i druge) koji na inovativan način kroz svoj praktični, teorijski, istraživački, umjetnički ili interdisciplinarni rad pristupaju urbanoj problematici da se prijave za tromjesečni rezidencijalni boravak na Akademie Schloss Solitude. Novi rok za prijave je 19.06.2022.

Razmjena umjetnika s Akademie Schloss Solitude odvija se u okviru istočnoeuropske mreže koju je Akademie Schloss Solitude počela graditi 2002., a od 2009. kroz partnerstvo s Pogonom u njoj sudjeluje i Hrvatska.

Rezidencije traju 3 mjeseca. Kandidati se za boravak u Stuttgartu biraju javnim natječajem koji Pogon raspisuje jednom godišnje. Savjet Rezidencije kojeg okuplja Pogon na temelju pristiglih prijava odabire tri potencijalna kandidata koji ulaze u uži izbor. Finalni odabir vrši Akademie Schloss Solitude. S druge strane, kandidati se za boravak u Zagrebu biraju među umjetnicima koje je prethodno ugostio Schloss Solitude.

Pogon poziva autore i autorice iz Hrvatske (umjetnici/e, kustosi/ce, arhitekti/ce, dizajneri/ce i druge) koji na inovativan način kroz svoj praktični, teorijski, istraživački, umjetnički ili interdisciplinarni rad pristupaju urbanoj problematici da se prijave za tromjesečni rezidencijalni boravak na Akademie Schloss Solitude. Poziv je otvoren od 11. svibnja do 19. lipnja 2022.

Okvirno trajanje rezidencijalnog boravka: rujan – studeni 2022.

Stipendija uključuje: smještaj i radni prostor pri Akademiji u razdoblju od 3 mjeseca, naknadu troškova života u iznosu 1 100 eura mjesečno, putne troškove te troškove produkcije u iznosu do 2 000 eura. Sredstva za stipendiju osigurava Akademie Schloss Solitude.

Od stipendista se očekuje: angažman na razvoju predloženog projekta tijekom rezidencijalnog boravka, završni izvještaj o boravku te javna prezentacija koju će organizirati Pogon.

Prijave moraju sadržavati:

  • dopis o prijavi s podacima o kontaktu,
    životopis,
  • pregled dosadašnjeg rada (do 5 stranica vizualnog materijala u PDF formatu te linkove na najviše 2 videa, animacije, zvučna zapisa ili multimedijalna rada),
  • kratak opis projekta koji autor/ica planira započeti ili dalje razvijati za vrijeme boravka na rezidenciji Akademie Schloss Solitude (do 2 stranice).

Prijave moraju biti na engleskom jeziku. Šalju se isključivo elektronskom poštom na: rezidencija@upogoni.org. Od autora/ica će po potrebi biti zatraženi dodatni materijali.

Program sufinanciraju Ministarstvo kulture i medija RH i Gradski ured za kulturu, međugradsku i međunarodnu suradnju i civilno društvo Grada Zagreba te je dio programa međunarodne suradnje Pogona - Zagrebačkog centra za nezavisnu kulturu i mlade. Program se ostvaruje u suradnji s Akademie Schloss Solitude.

Foto: Dina Karadžić

Povezani sadržaj