Reshape Forum u Lublinu

Reshape Forum u Lublinu

U sklopu europskog projekta Reshape kojeg Pogon provodi s još 12 partnera u Lublinu će se od 1. do 2. travnja održati Reshape Forum.

Forum će okupiti umjetnike i kulturne radnike iz Europe i Južnog Mediterana koji su zainteresirani za alternativne prakse organizacijskih modela na polju suvremene umjetnosti. Forum će istovremeno biti i prva javna aktivnost projekta RESHAPE te ćemo njime otvoriti proces promišljanja i vizioniranja novih modela i alata za oblikovanje umjetničkog polja.
 
Širom Europe i Južnog Mediterana niču inicijative koje eksperimentiraju sa strategijama angažiranja publike i međusektorskog povezivanja ne bi li ostvarile vrijednosti koje su same definirale. RESHAPE istražuje takve inicijative, povezuje ih i osigurava vrijeme i mjesto za rad ne bi li zajednički osmislili kako u budućnosti možemo bolje organizirati umjetnički i kulturni sektor.
 
Forum u Lublinu je konferencija otvorena svim umjetnicima i kulturnim radnicima. Rasprave, radionice i prezentacije s Foruma služit će kao uvod u dvogodišnji proces imaginiranja i kreiranja odgovora na 5 velikih izazova današnjeg kulturnog sektora: "Umjetnost i građanstvo" "Pravedno upravljanje", "Vrijednost umjetnosti u društvenom tkivu", "Solidarno financiranje", "Transnacionalne / postnacionalne umjetničke prakse". Posljednji dan konferencije bit će rezerviran za zatvorenu sesiju gdje će umjetnici i kulturni radnici, prethodno selektirani putem otvorenog poziva, započeti proces izrade konkretnih prijedloga i rješenja.
 
Više o programu saznajte na stranici projekta.

Povezani sadržaj