Vinicijus Jatoba u Booksi

Vinicijus Jatoba u Booksi

Pogonov umjetnik rezident, brazilski umjetnik i pisac Vinicius Jatoba gostuje u Booksi u srijedu, 20.11.2019. u 18:00 sati.

U sklopu projekta Korak dalje – prema uključivoj kulturi u Booksi gostuje brazilski književnik Vinicius Jatoba s kojim će Miljenka Buljević razgovarati o njegovom književnom i umjetničkom radu, društvenom i kritičkom angažmanu te o interkulturalnosti u trenutnom političkom kontekstu.

Vinicius Jatoba nagrađivani je brazilski književnik i dramatičar te filmski i književni kritičar. Diplmirao je socijologiju na Universidade Federal Fluminense te magistrirao i doktorirao komparativnu književnost na Pontifícia Universidade Católica u Rio de Janeiru. Na New York Film Academy je studirao scenaristiku. Dobitnik je nagrada u Brazilu i Portugalu za svoje dramske tekstove i kratke priče, a književni časopis Granta proglasio ga je 2012. jednim od deset najbooljih mladih brazilskih pisaca. Zahvaljujući svom umjetničkom radu boravio je na umjetničkim rezidencijama u Parizu (Cité Internationale des Arts i Les Récollets) te u Stuttgartu (Akademie Schloss Solitude) a trenutno boravi u Zagrebu na umjetničkoj rezidenciji Pogona. 

Vinicius boravi u Zagrebu u sklopu Pogonovog programa razmjene umjetnika na rezidencijalnim boravcima s Akademie Schloss Solitude.

Povezani sadržaj