Saziv od 2012. do 2014.

SUNČICA OSTOIĆ, predsjednica Savjeta

Kontejner, Zagreb Sunčica Ostoić (HR, 1976.) je povjesničarka umjetnosti, nezavisna kustosica i likovna kritičarka iz Zagreba gdje je na Filozofskom Fakultetu diplomirala povijest umjetnosti i filozofiju. Godine 2002. suosnovala je nevladinu udrugu KONTEJNER | biro suvremene umjetničke prakse koja se bavi istraživačkom umjetnošću na polju umjetnosti i tehnologije, umjetnosti i znanosti te tjelesne umjetnosti. Ima dvanaest godina iskustva u kustoskim praksama i organizaciji lokalnih i međunarodnih umjetničkih izložbi, festivala, simpozija. Članica je Kulturnog vijeća za nove medijske kulture pri Ministarstvu kulture Republike Hrvatske, vijeća Galerije VN i HDD Galerije te AICA-e i ULUPUH-a.

MIRELA TRAVAR, zamjenica predsjednice Savjeta

Mreža mladih Hrvatske, Zagreb Mirela Travar rođena je u Zagrebu 1981. Diplomirala je na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu, a usporedno je diplomirala i na Mirovnim studijima. Aktivno se počinje uključivati u rad organizacija civilnog društva kao volonterka i aktivistkinja 2000-tih godina, te joj je jedna od najdražih akcija u kojima je sudjelovala još i danas Reclaim the Streets 2007. Godine 2008. zapošljava se u udruzi GONG gdje je bila zaposlena tri i pol godine. Godine 2010. postaje članica trenerske platforme Mreže mladih Hrvatske i članica Upravnog odbora Mreže mladih. Godine 2011. izlazi iz UO MMH kako bi preuzela dužnost Glavne tajnice koju i sada obavlja. Strastveno vjeruje u moć obrazovanja i kvalificirana je trenerica za obrazovanje o ljudskim pravima. Bavi se antidiskriminacijskim politikama od 2009. Nikad nije bez muzike u ušima ili bez kindlea u torbi. Jedne od omiljenih internetskih stranica su joj Den of Geek i Metal Review za koju je i jedno vrijeme pisala.

TAMARA CURIĆ, članica Savjeta

Plesni Centar TALA, Zagreb Tamara Curić rođena je 1973. g. u Zagrebu. Nakon završene Škole za balet, ples i ritmiku „Ana Maletić“, diplomirala je 1995.g. na Vlaamse Dansacademie, Brugge (Belgija). Od 1988.g. radi kao profesionalna plesačica u nekoliko kompanija u Hrvatskoj i Europi. Kao koreografkinja sudjeluje na koreografskim platformama u Belgiji, surađuje s brojnim dramskim kazalištima i režiserima. Autorica je nekoliko cjelovečernjih predstava i plesnih predstava za djecu. Suosnivačica je Platforme.hr u Hrvatskoj, a od 2000.g. umjetnička je direktorica Plesnog centra TALA. Osnivačica je NDA Hrvatska, aktivna je članica NOMAD DANCE ACADEMY, regionalne mreže koja radi na razvoju suvremenog plesa i nezavisne scene.

ZVONIMIR DOBROVIĆ, član Savjeta

Domino, Zagreb Zvonimir Dobrović je završio novinarstvo na Fakultetu političkih znanosti u Zagrebu. Utemeljitelj i programski direktor festivala Queer Zagreb (od 2003.) i Perforacije (od 2009.) Urednik desetak knjiga. Završio razne programe usavršavanja u području kulturnog menadžmenta u inozemstvu. Stipendist brojnih fondacija i programa.

BORUT ŠEPAROVIĆ, član Savjeta

Montažstroj, Zagreb Borut Šeparović rođen je 1967. godine u Zagrebu. Diplomirao je filozofiju i komparativnu književnost na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu, te na postdiplomskom studiju na DasArtsu (Napredni studiji u izvedbenim umjetnostima) u Amsterdamu. Pod njegovim vodstvom od samog osnutka 1989. godine kazališna skupina Montažstroj postaje zaštitnim znakom novog i drugačijeg kazališta. Autor je i voditelj preko 50 različitih i specifičnih umjetničkih projekata sa produkcijskim potpisom Montažstroja ali i raznih hrvatskih i inozemnih institucionalnih kazališta. Držao je niz predavanja i vodio mnoge radionice u Hrvatskoj i inozemstvu a u posljednje vrijeme se osim kazalištem bavi i audiovizualnim stvaralaštvom. Trajno ga zanima angažirana umjetnost koja problematizira okružje u kojem nastaje te koja propituje mogućnosti konkretnog učinka na boljitak zajednice.