Saziv od 2014. do 2016.

SUNČICA OSTOIĆ, predsjednica Savjeta

SUNČICA OSTOIĆ Kontejner, Zagreb (HR, 1976.) je povjesničarka umjetnosti, nezavisna kustosica i likovna kritičarka iz Zagreba gdje je na Filozofskom Fakultetu diplomirala povijest umjetnosti i filozofiju. Godine 2002. suosnovala je nevladinu udrugu KONTEJNER | biro suvremene umjetničke prakse koja se bavi istraživačkom umjetnošću na polju umjetnosti i tehnologije, umjetnosti i znanosti te tjelesne umjetnosti. Ima dvanaest godina iskustva u kustoskim praksama i organizaciji lokalnih i međunarodnih umjetničkih izložbi, festivala, simpozija. Članica je Kulturnog vijeća za nove medijske kulture pri Ministarstvu kulture Republike Hrvatske, vijeća Galerije VN i HDD Galerije te AICA-e i ULUPUH-a.

SANJIN HASANEFENDIĆ, zamjenik predsjednice Savjeta

SANJIN HASANEFENDIĆ Udruženje za razvoj kulture „URK“, Zagreb, (1975.) je dipl.prof.sociologije i trenutno radi kao suradnik i koordinator programa u klubu „Močvara“ te kao voditelj projekta neformalne edukacije „Močvarni Laboratorij“. Tijekom petnaest godina profesionalnog angažmana u administraciji više međunarodnih organizacija stekao je veliko poslovno iskustvo. Završio je razne programe stručnog usavršavanja u području menadžmenta, a organizacijom kulturnih događanja volonterski se bavi od 1996. godine. Posebno je zainteresiran za nezavisnu muzičku produkciju, a od 2013. godine aktivno sudjeluje u kreiranju koncertnog programa u klubu „Močvara“.

TAMARA CURIĆ, članica

TAMARA CURIĆ Plesni Centar TALA, Zagreb, rođena je 1973. g. u Zagrebu. Nakon završene Škole za balet, ples i ritmiku „Ana Maletić“, diplomirala je 1995.g. na Vlaamse Dansacademie, Brugge (Belgija). Od 1988.g. radi kao profesionalna plesačica u nekoliko kompanija u Hrvatskoj i Europi. Kao koreografkinja sudjeluje na koreografskim platformama u Belgiji, surađuje s brojnim dramskim kazalištima i režiserima. Autorica je nekoliko cjelovečernjih predstava i plesnih predstava za djecu. Suosnivačica je Platforme.hr u Hrvatskoj, a od 2000.g. umjetnička je direktorica Plesnog centra TALA. Osnivačica je NDA Hrvatska, aktivna je članica NOMAD DANCE ACADEMY, regionalne mreže koja radi na razvoju suvremenog plesa i nezavisne scene.

IVET ĆURLIN, članica

IVET ĆURLIN WHW / Što, kako i za koga, Zagreb, je povjesničarka umjetnosti i kustosica. Diplomirala je povijest umjetnosti i komparativnu književnost na Filozofskom fakultetu u Zagrebu te Master in Public Administration na New York University u New Yorku, SAD. Članica je kustoskog kolektiva WHW, s kojim od 2003. godine osmišljava i vodi program Galerije Nova u Zagrebu, posvećen istraživanju, dokumentaciji i proizvodnji znanja modernističke i suvremene vizualne umjetničke prakse. Kao članica kolektiva WHW bila je kustosica brojnih međunarodnih izložbi i projekata. Aktivnosti WHW-a osmišljene su kao kontinuirani napor da se reaktualizira politički potencijal umjetničke prakse unutar šireg konteksta.

MONIKA PAŽUR, članica

MONIKA PAŽUR Mreža mladih Hrvatske, Zagreb,  rođena je u Varaždinu. Magistra pedagogije. Trenutno pohađa postdiplomski interdisciplinarni specijalistički studij “Prava djece”. Počela raditi u Mreži mladih Hrvatske 2011., gdje je i dalje zaposlena na poziciji voditeljica programa Prava mladih. Kao vanjska stručna suradnica radi na Odsjeku za pedagogiju Filozofskog fakulteta u Zagrebu u ulozi asistentice na kolegiju Odgoj i obrazovanje za ljudska prava i demokratsko građanstvo. Zainteresirana za područja interkulturalizma, ljudskih prava i prava na obrazovanja, posebice marginaliziranih skupina. Zalaže se za uvođenje odgoja i obrazovanja za ljudska prava i demokratsko građanstvo u škole. Ostali interesi uključuju ples, sviranje klavira, plivanje, putovanja…