Saziv od 2017. do 2019.

Za predsjednicu Programskog savjeta izabrana je Sunčica Ostoić. Za zamjenika predsjednice izabran je Sanjin Hasanefendić.

TAMARA CURIĆ (Plesni Centar TALA, Zagreb)

Tamara Curić rođena je 1973. g. u Zagrebu. Nakon završene Škole za balet, ples i ritmiku „Ana Maletić“, diplomirala je 1995.g. na Vlaamse Dansacademie, Brugge (Belgija). Od 1988.g. radi kao profesionalna plesačica u nekoliko kompanija u Hrvatskoj i Europi. Kao koreografkinja sudjeluje na koreografskim platformama u Belgiji, surađuje s brojnim dramskim kazalištima i režiserima. Autorica je nekoliko cjelovečernjih predstava i plesnih predstava za djecu. Suosnivačica je Platforme.hr u Hrvatskoj, a od 2000.g. umjetnička je direktorica Plesnog centra TALA. Osnivačica je NDA Hrvatska, aktivna je članica NOMAD DANCE ACADEMY, regionalne mreže koja radi na razvoju suvremenog plesa i nezavisne scene.

IVET ĆURLIN (WHW / Što, kako i za koga, Zagreb)

Ivet Ćurlin je povjesničarka umjetnosti i kustosica. Diplomirala je povijest umjetnosti i komparativnu književnost na Filozofskom fakultetu u Zagrebu te Master in Public Administration na New York University u New Yorku, SAD. Članica je kustoskog kolektiva WHW, s kojim od 2003. godine osmišljava i vodi program Galerije Nova u Zagrebu, posvećen istraživanju, dokumentaciji i proizvodnji znanja modernističke i suvremene vizualne umjetničke prakse. Kao članica kolektiva WHW bila je kustosica brojnih međunarodnih izložbi i projekata. Aktivnosti WHW-a osmišljene su kao kontinuirani napor da se reaktualizira politički potencijal umjetničke prakse unutar šireg konteksta.

SANJIN HASANEFENDIĆ (Udruženje za razvoj kulture „URK“, Zagreb)

Sanjin Hasanefendić (1975.) je dipl.prof.sociologije i trenutno radi kao suradnik i koordinator programa u klubu „Močvara“ te kao voditelj projekta neformalne edukacije „Močvarni Laboratorij“. Tijekom petnaest godina profesionalnog angažmana u administraciji više međunarodnih organizacija stekao je veliko poslovno iskustvo. Završio je razne programe stručnog usavršavanja u području menadžmenta, a organizacijom kulturnih događanja volonterski se bavi od 1996. godine. Posebno je zainteresiran za nezavisnu muzičku produkciju, a od 2013. godine aktivno sudjeluje u kreiranju koncertnog programa u klubu „Močvara“.

SUNČICA OSTOIĆ (Kontejner, Zagreb)

Sunčica Ostoić (HR, 1976.) je povjesničarka umjetnosti, nezavisna kustosica i likovna kritičarka iz Zagreba gdje je na Filozofskom Fakultetu diplomirala povijest umjetnosti i filozofiju. Godine 2002. suosnovala je nevladinu udrugu KONTEJNER | biro suvremene umjetničke prakse koja se bavi istraživačkom umjetnošću na polju umjetnosti i tehnologije, umjetnosti i znanosti te tjelesne umjetnosti. Ima dvanaest godina iskustva u kustoskim praksama i organizaciji lokalnih i međunarodnih umjetničkih izložbi, festivala, simpozija. Članica je Kulturnog vijeća za nove medijske kulture pri Ministarstvu kulture Republike Hrvatske, vijeća Galerije VN i HDD Galerije te AICA-e i ULUPUH-a.

BERNARDA CESAR (UBU)

Bernarda Cesar rođena je u Zagrebu 1984., rodom iz Marije Bistrice. Maturirala je na Odjelu unutrašnje arhitekture u ŠPUD-u 2003., a diplomirala arhitekturu na Arhitektonskom fakultetu u Zagrebu u klasi prof. Ivana Crnkovića. Jedna je od osnivačica i voditeljica projekata Sintomenta – udruge za multimedijalnu umjetnost i afirmaciju kulture (zajedno sa Ivankom Bičak), UBU-a – udruge bivših učenika Škole primijenjene umjetnosti i dizajna u Zagrebu (zajedno sa Marijom Juzom i Filipom Pintarićem), arhitektonske grupe Nefunkcionalni most zajedno sa Filipom Pintarićem, koji svi zajedno sa grafičkim timom Babushke tvore Neformalni savez Organizam. Članica je Savjeta mladih KZŽ. Kao multimedijalna umjetnica – ilustratorica, dizajnerica i pjesnikinja postavlja brojne samostalne i skupne izložbe (Geometrija, Alea est iliti crveni 9, Z-ton I-II…). Unutar teorijskog i praktičnog istraživanja multimedijalne umjetnosti uređuje i ilustrira zbornike, kataloge, monografije eminentnih autora. Sudjeluje kao autorica u više arhitektonsko-urbanističkih natječaja na državnoj razini (Poreč, Marija Bistrica, Krapina, Beli Manastir, Mali Alan, Selska-Baštijanova, Novalja). Dobitnica je nagrada i priznanja na regionalnoj i nacionalnoj razini.