Eurokaz: Umorne priče

Eurokaz: Umorne priče

Najnovija kazališna produkcija Eurokaza temelji se na literarnom stvaralaštvu A.G.Matoša, a tematizira socijalne, kulturološke i emotivne posljedica kriza.

Umorne priče naziv je autorskog kazališnog projekta baziranog na novelama i pjesmama Antuna Gustava Matoša, s posebnim fokusom na socijalne, kulturološke i emocionalne posljedice koje ostaju nakon proživljenih kriza. Sama priča otvara aktualnu temu o ljudskoj individualnosti. Tko sam ja kao pojedinac? Tko sam ja u društvu i kako ono utječe na moju individualnost. Krize, društvene ili ekonomske od pamtivijeka otvaraju teme društveno političkih pitanja u sukobu sa individualnim mišljenjem.

Inspirirana individualnim i kolektivnim, te prije svega činjenicom da je cijeli svijet morao prijeći na online metode komunikacije, dolazi ideja korištenja Zoom konferencije koja čini pozadinsku vizualnu scenografiju predstave. Sudionici će ispred kamere svojih uređaja u vlastitom prostoru, animirati scenografski materijal, te na taj način zajednički stvarati mozaik koji će, mijenjajući se, vizualno pratiti predstavu.

 

REŽIJA: Iva Srnec Hamer
DRAMATURGIJA: Dina Vukelić
SCENOGRAFIJA i PROJEKCIJE: Vitar Drinković
KOSTIMI: Suzana Brezovec
AUTOR GLAZBE i PRODUCENT: Marko Milovac
PRODUKCIJA: Eurokaz i Empiria Teatar
GLUMCI: Rok Juričić, Katarina Madirazza, Matej Đurđević, Laura Bošnjak

 

Molimo korisnike i posjetitelje da se pridržavaju epidemioloških mjera - dezinficiraju ruke, drže fizički razmak i obvezno nose maske u prostorima Jedinstva i oko njih onda kada fizički razmak nije moguć. Ukoliko imate respiratorne probleme ili povišenu tjelesnu temperaturu, molimo vas za posebnu pažnju prema drugima te da nam se na programu pridružite kada oni prođu! Zdravlje nam je uz umjetnost i kulturu na prvom mjestu, pa vas molimo da pazite na sebe i druge te najljepše zahvaljujemo!