Horror House Project: Ovo je cirkus

Horror House Project: Ovo je cirkus

Horror House Projekt je zamišljen kao trilogija koja progovara o problemima suvremenih cirkuskih umjetnika i njihovom radu u okruženju koje ih ne priznaje kao umjetnike niti ih tretira kao ravnopravne sudionike u društveno kulturnom životu.

Nakon uspješno postavljene, prve u nizu predstava iz trilogije Horror House Project naziva 'Salto Mortale', donosimo vam drugi nastavak ove priče o cirkusu i cirkuskim umjetnicima pod nazivom 'Ovo je cirkus'.

Drugi dio trilogije bavi se sveprisutnošću cirkusa u svakodnevnom životu, bilo da je riječ o politici, medijima ili društvu općenito. Često korištena riječ cirkus - kada želimo opisati nešto negativno, kaotično ili skandalozno, provlači se u svakodnevnom govoru, nebitno da li se radi o novinskim natpisima, komentarima građana_ki ili obraćanja zastupnika za saborskom govornicom - a da toga više nismo niti svjesni.

Predstava 'Ovo je cirkus' kroz žonglerske koreografije, video i glazbene mutacije, zračne i podne koreografije te niza apsurdnih i klaunskih situacija pokušava uprizoriti zlouporabu jedne umjetnosti od strane politike i društva općenito, obezvrjeđujući cirkusku umjetnost i svjesno ili nesvjesno je omalovažavajući. Baš iz tog razloga naziv novog nastavka Horror House Projecta glasi 'Ovo je cirkus' – po najčešće korištenoj frazi koja želi prikazati neku negativnu pojavu, a duboko je ukorijenjena u društvu.

Ideja i koncept: Nikola Mijatović Bangavi
Autorski tim: Jadranka Žinić Mijatović, Petra Bokić i Nikola Mijatović
Izvode: Petra Bokić, Jadranka Žinić Mijatović i Nikola Mijatović
Dizajn zvuka/dizajn svjetla/glazbene mutacije: Jasmin Dasović
Video instalacija/mapping/video mutacije: Maxime Weinmann
Dekorativna scenografija: Jelena Đanko
Ilustracija: Marin Remić
Istaživanje: Mateja Pribanić
Konstrukcija pozornice: Maxime Weinmann i Nikola Mijatović
Majstori: Maxime Weinmann i Damian Daille ViVi