Jedinstvena vrtna zabava: Trobecove krušne peći

Jedinstvena vrtna zabava: Trobecove krušne peći

Iako su nam epidemiološke mjere popustile, povratak u koncertne gužve nam je još uvijek u nekoj daljoj budućnosti. Ipak, zadnju subotu lipnja rezervirajte za vašu i našu najdražu Jedinstvenu vrtnu zabavu u dvorištu Pogona Jedinstvo! Ove godine vam donosimo pravu zagrebačku glazbenu poslasticu: Trobecove krušne peći! Prije koncerta zagrijavamo se kao i svake godine s uvijek rado posjećenom Kulturpunktovom kviz-o-ramom!

Oni koji su 80-ih godina prošloga stoljeća bili mladi mogli su osobno svjedočiti jednom od najkreativnijih perioda pop kulture ovih prostora, koja je u Zagreb na vrijeme dovela i npr. Gang of Four ali i kvalitetno prilagodila uši na frekvencije kako Londona, tako ponegdje i najboljeg iz New Yorka, bez imalo dileme u usporedbe oko kvalitete i autentičnosti. Iz takvog kreativnog melting pota gdje su se pop bendovi bavili bacanjem radija kroz prozor i bivanjem neprilagođenima, dvije skupine mladih posebno su odudarale svojim izgledom, stavom a pogotovo zvukom i tekstom. Radilo se o Sexi i Trobecovim krušnim pećima. Obje grupe potpuno zadovoljne marginom, a TKP u svom nehipsterskom Voltinom pisali su pjesme opisujući nešto tamniji grad i svijetla, natopljeni opskurnim slikama, Avetima Gašparima, skriveni maglom, poetski cinični prema dogmama i velikim istinama poprilično crvooptočenog sistema. I to je funkcioniralo dok isti taj spori i mutavi sistem nije primijetio da nešto tako mračno i bizarno uopće postoji u njemu. Onda su se kad im je dosadilo ugasili na četvrt stoljeća sakupljajući nove razloge za nešto drugačiji bunt, ali opet s istom bučnom podlogom i poetikom otpora. Postali su mudriji, naučili da svaki pendrek jednako boli i da je svaki sistem jednako neljudski, frigidan i sam sebi svrha, koja god da je godina i desetljeće u pitanju. A atonalni ton gitare, kao i vrisak iz grla ili masni groove ritam sekcije jednako svrbi njih gore koliko zabavlja i ispunjava životom nas dolje.

Trobeci haraju regijom od 25.5.2013., napravili su jedan live i jedan studijski album, u međuvremenu i svježu kazališnu kolaboraciju s Kućom ekstremnog kazališta DB Indoša u Pogonu Jedinstvo, a novog materijala ima uvijek. (Post) epidemiološki ekskluziv je kao i kod mnogih im kolega prvi koncert u 2021. godini, koji s nestrpljenjem čekamo!

Trobecove krušne peći - Bandcamp
Trobecove krušne peći - Moj slučaj
Trobecove krušne peći - Imam dovoljno te vlage
Trobecove krušne peći - Skriveni maglom

Prije samog koncerta pripremamo Kulturpunktov kviz. Čudna pitanja? Puno gestikulacije? Sukob voditelja? Da, to je još jedna Kulturpunktova Kviz-o-Rama, kvizaški spektakl pogonjen popkulturnim fenomenima koji tog tjedna zanimaju Vatroslava Miloša i Lanu Pukanić! Obećajemo vam krv❓, znoj ✔️, suze❓, alkohol✔️, zabavu ✔️ i nagrade naših velikodušnih sponzora✔️ 

Naš vrt je vaš vrt - vidimo se na odgovornom i veselom druženju!

Raspored

  • 18:00 Kulturpunktova kviz-o-rama @ terasa Močvare
  • 20:30 Trobecove krušne peći @ dvorište Jedinstva

Ulaz na Jedinstvenu vrtnu zabavu je besplatan!

Važno!

Zbog epidemioloških mjera broj posjetitelja je ograničen te molimo da nam putem ovog formulara javite dolazite li na program. Hvala!

Prijave za Kulturpunktovu Kviz-o-Ramu otvorene su putem ovog formulara. Prijava je obavezna!