Radionica kompostiranja na kućnom pragu

Radionica kompostiranja na kućnom pragu

Zašto je kompostiranje važno? Kako priroda kompostira? Što se može, a što ne može kompostirati? Smrdi li kompost? Što nam treba da bismo počeli kompostirati? Što napraviti ako nam se u kompostu pojave mušice?

Kompostiranje je prirodan proces razgradnje biootpada i spontano se događa svuda oko nas. Osim što kompostiranje može biti učinkovit i koristan način zbrinjavanja biootpada, oponašanjem prirodnih procesa razgradnje organske otpatke pretvaramo u visokovrijedan resurs za uzgoj biljaka. Tijekom ove radionice naučit ćemo kako možemo zbrinuti kuhinjske otpatke na licu mjesta i pokazati kako izraditi vlastitu posudu za kompostiranje i zbrinjavati biootpad bez nastajanja procjednih voda i neugodnih mirisa!

Radionica kompostiranja na kućnom pragu održava se u subotu 12. lipnja 2021. od 11 do 13 sati u Interkulturnom društvenom vrtu na Trnjanskom nasipu, u dvorištu Pogona Jedinstvo i Kluba Močvara. Voditeljica radionice je Cvijeta Biščević, permakulturna dizajnerica i edukatorica.

Radionica je namijenjena svima koji žele naučiti kako pravilno zbrinuti biootpad, a posebno onima koje zanima kako kompostirati u stanu ili na balkonu. Usvajanje znanja o tome što je kompost i koje su dobrobiti kompostiranja, kako pravilno kompostirati i što se može, a što ne može bacati u komposter – ključ je uspješnog upravljanja procesom razgradnje. Osim kompostiranja, polaznici će upoznati i druge metode biološke obrade organskog otpada, a kući će otići spremni za uspješno kompostiranje!


Sudjelovanje je besplatno, ali prijava je obavezna zbog ograničenog broja sudionika.

Prijaviti se možete putem ovog obrasca.