Radionica urbanih minigredica i kompostiranja

Radionica urbanih minigredica i kompostiranja

Pridružite se proljetnoj radionici izrade urbanih minigredica i kompostiranja u Interkulturnom društvenom vrtu u dvorištu Jedinstva!

Vrt u povišenim drvenim gredicama već je u svojoj četvrtoj sezoni, a na ovoj ćemo radionici izraditi samonavodnjavajuću minigredicu koja može stati na svačiji balkon, zasadit ćemo je i izraditi kompostište za naš urbani vrt.

Bez obzira jeste li totalni vrtlarski početnici ili ste možda već iskusni vrtlari i vrtlarice, dobro će nam doći i vaš par ruku! Radionica je također odlična prilika za upoznavanje sa sustavom sadnje u povišenim gredicama koji je primjenjiv čak na lošem zemljištu u gradskim uvjetima.

Radionica je besplatna i otvorena svima, ali vas zbog ograničenog broja sudionika molimo da se prijavite putem ovog obrasca.

Ako ih imate, ponesite vlastite vrtne rukavice (nije obavezno).

Radionicu vodi Cvijeta Biščević, dugogodišnja permakulturna aktivistica i edukatorica. Sudjelovala je u pokretanju nekoliko inicijativa urbanog vrtlarenja, mentorira građanske inicijative u zajednici, te održava tečajeve i radionice iz tema praktične održivosti.

Povezani sadržaj