Radionica urbanog vrtlarenja

Radionica urbanog vrtlarenja

Vrtne rukavice i mala ručna lopatica te povrtne presadnice za razmjenu obvezni su rekviziti ove radionice namijenjene iskusnim vrtlarima i vrtlaricama, ali i vrtlarskim početnicima!

Interkulturni urbani vrt u povišenim drvenim gredicama kod Jedinstva i Močvare već je u svojoj šestoj sezoni, a ove ćemo godine kao i svakog proljeća pripremiti gredice za sadnju i posijati i posaditi razno povrće i začinsko bilje. Radionica će pokazati kako se može vrtlariti i u gradskim uvjetima, na lošem zemljištu ili čak bez zemljišta. Upoznat ćemo vas sa sustavom sadnje i održavanja vrta u povišenim gredicama te u posudama koje se mogu držati na prozoru ili na balkonu.

Bez obzira na to jeste li totalni vrtlarski početnici ili ste možda već iskusni vrtlari i vrtlarice, dobro nam je došao i vaš par ruku!

Radionica je besplatna i otvorena svima, a prikladna je i za osobe s teškoćama pri saginjanju.

Ako ih imate, možete ponijeti vlastite vrtne rukavice i malu ručnu lopaticu, te povrtne presadnice za razmjenu.

Voditeljica: Gordana Dragičević

Gordana Dragičević dugogodišnja je permakulturna aktivistica i edukatorica. Pomogla je pokretanju nekoliko inicijativa urbanog vrtlarenja, redovno održava tečajeve i radionice iz tema praktične održivosti i mentorira građanske inicijative u zajednici.

Broj sudionika na radionici bit će ograničen sukladno mjerama borbe protiv epidemije, a prijaviti se možete na ovom linku. Vrijeme održavanja radionice je 25.4. od 12 do 14 sati.

Molimo korisnike i posjetitelje da se pridržavaju epidemioloških mjera - dezinficiraju ruke, drže fizički razmak i obvezno nose maske u prostorima Jedinstva i oko njih onda kada fizički razmak nije moguć. Ukoliko imate respiratorne probleme ili povišenu tjelesnu temperaturu, molimo vas za posebnu pažnju prema drugima te da nam se na programu pridružite kada oni prođu! Zdravlje nam je uz umjetnost i kulturu na prvom mjestu, pa vas molimo da pazite na sebe i druge te najljepše zahvaljujemo!