Vesna Mačković: Krleža, stani u red!

Vesna Mačković: Krleža, stani u red!

Multimedijalna suvremeno-kazališna predstava tematizira nevidljivost umjetnika danas.

Autorica Vesna Mačković koristeći glasove izvođača i iPad looper s efektima uživo proizvodi eksperiment glasa, zvuka i teksta na temu nevidljvosti umjetnika, nečujnosti ili krivo-čujnosti. Izvođači koriste tekst koji im je autorica nametnula, ali ga i izvrću i premeću po svojoj želji. Autorica usprkos i unatoč toj neposlušnosti izvođača njihove glasove manipulira i efektira uživo, te ti zvukovi, ta stvarnost, idu prema publici - svijetu ipak u njenoj režiji i montaži. Ni sami izvođači nisu sigurni u što će se pretvoriti ono što proizvedu kad otvore usta i puste glas. A gdje je u svemu tome umjetnik? Pozvan je, došao je na vrijeme, ali nitko ga ne primjećuje. Krleža, stani u red! Zakuska je servirana. Pripremili smo i zabavno-glazbeni program. A možda popričamo i o tvojoj novoj knjizi. Dođi, Krleža! Požuri! Požuri, Krležaaaaa!

Autorica: Vesna Mačković
Izvode: Tonka Kovačić, Vesna Mačković, Vilim Matula, Ida Fučić, Roko Nakić Greg Đenko), Vilim Ostovic
Kostimografija: Vesna Mačković
Izrada rekvizita i kostima: Ines Kolenko (Elizabeth Grom)
Fotografija: Edita Sentić
Video: Dora Bodakos
Video selfieji: prijatelji širom svijeta i Pero Kvesić
Tehničar svjetla i zvuka: Tomislav Maglečić
Voditeljica svjetla i zvuka: Irena Bockay (Frida Ruby)
Oblikovanje plakata: Antonio Dolic

Uz podršku: Ministarstvo kulture , Grad Zagreb, Pogon - Zagrebački centar za nezavisnu kulturu i mlade, Kulturni centar Travno - KUC Travno, Zagrebački Plesni Centar / Zagreb Dance Centre, Ars kopija, Outdoor akzent, Scena.hr

Ovaj scenski rad nastao je iz istoimene radio-drame premijerno izvedene u emisiji “Ars acustica” HR3 - Treći program Hrvatskog radija u listopadu 2017. godine.

Povezani sadržaj