Forum o rezidencijalnim programima  

Forum o rezidencijalnim programima  

Forum o rezidencijalnim programima okupio je kulturne profesionalce, umjetnike, stručnjake i donositelje odluka koji su raspravljali o raznolikim praksama rezidencijalnih programa, različitim programima potpore i umrežavanja te o važnosti rezidencijalnih programa u kulturnom i društvenom razvoju.

Bitan dio Foruma bile su radne sesije i radionica oblikovanja rezidencijalnog programa.

Forum o rezidencijalnim programima organiziran je u partnerstvu s Ministarstvom kulture Republike Hrvatske, EUNIC-om Hrvatska i mrežom Clubture.

Saznanja i prijedlozi prikupljeni tijekom Foruma uobličeni su u konkretne mjere te predani Ministarstvu kulture. S obzirom na potrebe koje su se iskristalizirale tijekom Foruma, preporuke se odnose na nekoliko glavnih polja: financiranje, infrastrukturu, podršku suradnji i umrežavanju te pomoćne mjere kao što su poboljšanje procedure izdavanja viza te edukacija. Zaključke i preporuke možete pogledati ovdje.

Sve rasprave i sesije održane na forumu možete pogledati ovdje, a cijeli program možete naći na stranici Foruma.

Program su sufinancirali Ministarstvo kulture RH, EUNIC Hrvatska, Turistička zajednica grada Zagreba, Nacionalna zaklada za razvoj civilnoga društva kroz program Centara znanja.