Natječaj za likovno oblikovanje istočnog zida Pogona Jedinstvo

Natječaj za likovno oblikovanje istočnog zida Pogona Jedinstvo

POGON – Zagrebački centar za nezavisnu kulturu i mlade poziva sve zainteresirane da se najkasnije do 21.9.2020. u 16 sati prijave na natječaj oslikavanja istočnog zida zgrade Pogona Jedinstvo!

Prvi puta smo zid oslikavali 2013. godine, kada je u sklopu manifestacije Jedinstveno Jedinstvo 17 grafitera, umjetnika i dizajnera kroz 15 različitih radova i motiva dalo jedinstveno novo ruho našem Pogonu Jedinstvo. Potom je Siniša Labrović u svom performansu 2015. godine nudio 100 kuna onome tko će iznad središnjeg dijela zida napisati “Ne travaillez jamais” (Ne radi nikada). Natpis se zadržao i nakon novih umjetničkih intervencija, a želimo ga sačuvati i ovaj put. Nakon sedam godina želimo ponovo osvježiti fasadu i za to tražimo novo jedinstveno vizualno rješenje.

Oslikavanje istočnog zida Pogona Jedinstvo održat će se u okviru ovogodišnje Jedinstvene vrtne zabave i projekta Svi za Pogon - Pogon za sve! 

Ovogodišnja Jedinstvena vrtna zabava održat će se u nedjelju 27.9.2020. u dvorištu Pogona Jedinstvo. Uz oslikavanje istočnog zida Pogona Jedinstvo, održat će se i Kulturpunktov kviz, javna izvedba “Prostor-vrijeme-zvuk” u velikoj dvorani Pogona Jedinstvo te koncert bendova Jonathan i The Marshmallow Notebooks. 

Specifikacije 

Zid se sastoji od tri odvojena dijela, a idejno rješenje može biti jedna cjelina koju čine ta tri dijela ili tri potpuno različita motiva. 
Širina čitavog zida iznosi 12.80 m

 Lijevi dio bočnog zida:
- visina: 3.50 m
- širina: 3.45 m 

 Centralni dio bočnog zida:
- visina: 2.00 m
- širina: 6.15 m

 Desni dio zida:
- visina: 3.50 m
- širina: 3.20 m

Kako se prijaviti?

Prijave s naznakom “Natječaj za likovno oblikovanje” slati na:
matea.mm@pogon.hr

Prijava mora sadržavati:

- skicu predloženog rada u digitalnom obliku (JPG, GIF, TIFF formatu) s naznačenom tehnikom
- kratki opis rada (do jedne kartice teksta, navesti i vrijeme potrebno za realizaciju)
- kratki životopis umjetnika s istaknutim kontakt podacima

Organizator osigurava tehničku podršku te umjetnički honorar u iznosu do 4.000,00 HRK bruto i materijal u iznosu do 3.000,00 HRK.

Vrijeme realizacije

Novo jedinstveno ruho želimo predstaviti na Jedinstvenoj vrtnoj zabavi u nedjelju 27.9.2020. od 17 sati te se u prijavi treba navesti vrijeme potrebno za realizaciju.

Kako će se odabrati idejno rješenje?

Komisija za odabir će dva dana od roka za prijavu odabrati jedno idejno rješenje. 

Kontakt osoba za prijave mailom i dodatne informacije:
Matea Munitić Mihovilović
t: 091 468 2464
e: matea.mm@pogon.hr

POGON – Zagrebački centar za nezavisnu kulturu i mlade je ustanova u kulturi utemeljena na novom modelu civilno-javnoga partnerstva, a koju su krajem 2008. zajednički osnovali i kojom zajedno upravljaju Savez udruga Operacija grad i Grad Zagreb. Pogon nije definiran estetskim kriterijima niti čvrstim programskim / kustoskim konceptom, već funkcionira kao otvorena platforma.

Jedinstvena vrtna zabava dio je projekta "Svi za Pogon - Pogon za sve!" sufinanciranog sredstvima Europske unije iz Europskog socijalnog fonda.

 

 

 

Povezani sadržaj