Otvorena platforma

Otvorena platforma

Ako imaš ideju ili program iz npr. polja suvremene umjetnosti ili neku aktivnost za mlade, u Pogonu možeš biti doma.

Na raspolaganju će ti, osim multifunkcionalnog prostora, biti i različiti Pogonovi resursi za realizaciju tvoje (ili vaše) ideje, programa ili aktivnosti.

Korisnici koji su se već udomaćili u Pogonu mahom dolaze iz sljedećih područja djelovanja:

  • suvremena umjetnost i kultura,
  • obrazovni i informacijski programi važni za unapređenje kvalitete života mladih i rad s mladima,
  • obrazovni programi namijenjeni razvoju kapaciteta organizacija civilnoga društva u sektoru kulture i mladih.

Ili prevedeno na domaći - godišnje pomažemo da se dogodi preko 100 različitih događanja iz svih sfera kulture i umjetnosti (izložbe, kazališne i plesne predstave, predstave novog cirkusa, koncerti, predavanja, javne tribine, radionice i seminari... popis je do daljnjeg otvoren), a nije mala ni brojka od 150 radionica i seminara kojima godišnje pružimo krov nad glavom. Probe, produkcije, umjetničke rezidencije, sastanci... njih ne stignemo ni pobrojati.

Nađe se kod nas različitih poznatih lica domaće, ali i međunarodne scene, no ono što nam je još važnije su brojna mlada umjetnička lica koja se tek trebaju lansirat - ponosni smo kada im mi možemo u tome pomoći.

Pogonom godišnje prodefilira oko 8.000 ljudi i to svih generacija. Zbog potpore koju pružamo našim korisnicima, njihovi su programi cijenama dostupni za posjetitelje, a kada god je to moguće i besplatni. U suradnji s našim korisnicima provodimo i aktivnosti usmjerene razvoju publike.